"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Esnaf, zincir marketlerden rahatsız

16 Mayıs 2019, Perşembe 23:48
Kuralsız açılarak esnafın ekmeğini bölen zincir marketlere artık çeki düzen verilmesi gerektiğini söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Uzun yıllardır esnafın en büyük sorunlarından birisi olan zincir marketlerin kuralsız açılışlarına artık dur denilmeli. Perakende yasası güncellenerek zincir marketlerin mantar gibi türemesine izin verilmemeli. Çünkü zincir marketler 67 sektörü direk olarak olumsuz etkiliyor” dedi.

Zincir marketlerin esnafı bitirerek işsizliğe de yol açtığını vurgulayan Palandöken, “Zincir marketlerin çok ya da az olumsuz etki etmediği neredeyse hiçbir esnaf ve sanatkâr meslek kolu yok. Yalnızca bakkal ve büfeleri etkiliyor gibi gözükse de en çok onları, fakat toplamda 67 meslek sektöründeki esnafımızı etkiliyor. Teknolojiden kozmetiğe, bijuteriden mobilyaya, ayakkabıdan konfeksiyon, manavdan kasap sektörüne kadar her alanla ilgili ürünleri sattıkları için her esnaf ve sanatkâr kolu olumsuz etkileniyor. Ailesi ve çocuklarıyla birlikte çalışan bir esnaf iş yerini kapattığında 5 kişi işsiz kalıyor. Yani zincir marketler kuralsız açılışlarıyla esnafı bitme noktasına getirerek işsizliğe de yol açmış oluyor”diye konuştu. 

 Ankara - Ahmet Terzi   

Etiketler: zincir market, esnaf
Okunma Sayısı: 1429
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    17.5.2019 10:10:15

    AVM'lerin açılması ve yerleri hakkında yıllardır kanun çıktı çıkacak denildi amma hala yok.Avrupa dak.esnaf teşvik edilirken ülkede ise büyük balık küçük balığı yutsun mantığı işliyor ve işletiliyor. K.esnafın korunması,insanımızın ihtiyacına müspet tesiri olacak şekilde desteklenmesi birtakım program ve teşviklere bağlıdır.Öncelikle zanaat sahibi olanların her yönü ile iyi yetiştirilmesi,sosyal güvenliklerinin ollması,mesleklerini icra ederken vergi usul kanunundan bazı muafiyetlere sahip olmaları şarttır.Büyük marketler raf kirası,gider göstermede yaptıkları birçok oyunlar ile devletin ve üretenlerin aleyhine işlemler yapıyorlar.Müşterilerine de fırsatını bulduklarında fahiş fiyatlarla malı satıyorlar.

  • Siraç Yücesoy

    17.5.2019 06:48:24

    Zincir marketlerden ihtiyacımızı ucuza tedarik ediyorum. Zincir marketlerin daha da çoğalması taraftarıyım.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı