"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Fakir yolunu şaşırıyor

26 Haziran 2021, Cumartesi 15:20
Afyonlu üreticiler, kirazın bu yıl tabiî afetten zarar gördüğünü, ancak bu zararlarının TARSİM tarafından karşılanmadığını söyledi.

Kirazdan kazanamadığı için ağaçlarının büyük bölümünü söktüğünü söyleyen bir çiftçi ise “Bir yıl emek çekiyoruz. İstediğimiz parayı, hakkımızı alamıyoruz. Zengin yolunu dağdan dağa aşırıyor, fakir yolunu şaşırıyor” dedi.

CHP Tarım Politikaları Genel Başkan Başdanışmanı Orhan Sarıbal, Afyonkarahisar’da kiraz üreticilerinin sıkıntılarını dinledi. Afyonkarahisar Deresenek Köyü’nden Ömer Oruç, “Kiraz yetiştirmek bebek beslemek gibidir. Çiftçi, senenin 12 ayı bahçesiyle ilgilenmek zorunda. Girdi maliyetleri, aldı başını gitti. İlacı, gübresi, elektriği, suyu. Yani üretici son demlerini yaşıyor” dedi. Sigorta şirketlerinin kirazda yüzde 48 zarar tesbit ettiğini söyleyen Oruç, “Yerinde gördünüz. Sıkıntı içerisindeyiz. Emeğimizin hakkı yok” dedi. 

“150 KAYISI AĞACIMDA 100 KİLO KAYISI YOK”  

Bir diğer çiftçi de kayısı ağaçlarının da hasar gördüğünü söyledi. TARSİM’den hasar desteği alamadığını ifade eden çiftçi, şunları söyledi: “150 ağaç kayısımda 100 kilo kayısı yok. İlçe Tarım’dan kimse gelip tesbit yapmadı. Ben bizim İlçe Tarım’dan şikâyetçiyim şu an da. Üreticiye hiçbir yardım, bilinçlendirme yok. Gidiyoruz derdimizi anlatıyoruz. ‘Tamam gelelim bakalım’ diyorlar. Ne gelen var ne giden.”

Etiketler: fakir
Okunma Sayısı: 1283
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı