"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Karacabey’de ekmeğe zam

06 Ocak 2015, Salı 15:44
Karacabey’de ekmek fiyatları yeniden belirlendi. Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Naci Güncü, 3 yıldır değişiklik yapılmayan ekmek fiyatlarının fırıncılardan gelen talep doğrultusunda yenilendiğini söyledi.

Buna göre 9 Ocak 2014 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek tarifeye göre 250 gram ekmek 90 kuruştan, 500 gram 1,80 TL’den, 250 gram tam buğday ekmek ise 1 TL’den satılacak.

Konuya ilişkin yazılı basın açıklaması yapan KTSO Başkanı Naci Güncü, "4.Meslek Komitesi Fırıncı üyelerimizin yaklaşık bir ay önce Odaya başvurarak 3 yıldır zam yapmadıkları ekmek fiyatının arttırılması taleplerinin yapılan değerlendirmeler neticesinde uygun bulunmuştur." dedi. Kendilerine başvurulan günden bugüne konuyla ilgili çalışmalarının devam ettiğini belirten Güncü, "Fırıncı üyelerimiz en son 2012 yılında yapılan düzenlemeyle 70 kuruştan sattıkları ekmeği bugüne kadar aynı fiyattan satmışlardır. Ancak kamuoyunun da malumu olduğu gibi söz konusu tarihten beri üyelerimizin maliyetleri yerinde durmamış başta işçilik, un ve akaryakıt olmak üzere daha da yükselmiştir. Ayrıca bize bu taleple gelen üyelerimiz sektörde yaşanan haksız rekabetin bellerini daha da büktüğünü belirtmişlerdir." şeklinde konuştu.

Çevre il ve ilçelerde söz konusu fiyatların uzun süre önce arttığını da belirten fırıncılar Bursa’da geçen yılbaşından beri beri 250 gram ekmeğin 1 TL’ye satıldığını, buna karşılık kendilerinin bu güne kadar dayandıklarını ancak artık bir artışın kaçınılmaz olduğunu sözlerine ekleyen Naci Güncü, KTSO Meclis kararıyla kabul edilen yeni azami ekmek fiyat tarifesinin 9 Ocak 2014 tarihinden itibaren yürürlüğe gireceğini ve 250 gr ekmeğin 90 kuruş, 500 gram ekmeğin 1,80 TL’den, 250 gram tam buğday ekmeğinin ise 1 TL’den satılacağını belirtti.

Okunma Sayısı: 1347
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı