"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kuzey Marmara Otoyolu ihalesi Limak Cengiz Ortak Girişiminin

17 Mayıs 2016, Salı 17:27
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kuzey Marmara Otoyolu ihalesinin sonucunda kazananın Limak Cengiz Ortak Girişimi olduğunu açıkladı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Kuzey Marmara Otoyolu projesinin kazananın Limak Cengiz Ortak Girişimi olduğunu açıkladı. 

Kuzey Marmara Otoyolu projesinin Asya kısmı (Kurtköy-Akyazı kesimi) için yapılan ihaleyi Limak-Cengiz Ortak Girişim Grubu kazandı. Yolun Avrupa kısmını ise Kolin-Kalyon OGG kazandı.

Kuzey Marmara Otoyolu ihalesinin yapılış şekli şöyle; verilen trafik garantileri, km başına belirlenen geçiş ücretleri var. Buna karşılık en az işletme süresi veren firma kazanmış oluyor. Buna göre kazanan ortaklık Limak Cengiz Ortak Girişimi'dir. Verdiği süre 6 yıl 9 ay 12 gündür.

YATIRIM TUTARI 4.5 MİLYAR TL

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım'ın konuşmasından notlar;

"Toplam 169 kilometre. Kurtköy'de başlıyor, Akyazı'da bitiyor. 2x4 yani 4 şerit gidiş, 4 şerit geliş. Toplam yatırım tutarı 4,5 milyar Türk Lirası.

* Yatırım süresi yaklaşık 3 yıl kadar. Tabii arazide neyle karşılaşacağız bilemeyiz. İhalenin yapılış şekli şöyle; verilen trafik garantileri, kilometre başına belirlenen geçiş ücretleri var, buna karşılık en az işletme süresi veren firma kazanmış oluyor.

4 YIL İŞLETME SÜRESİ

* Buna göre kazanan ortaklık Limak Cengiz Ortak Girişimi'dir. Verdiği süre 6 yıl 9 ay 12 gündür. Bundan 3 yıl yapım süresini düşerseniz geriye 4 yıla yakın bir işletme süresi sonunda yol, karayollarına devrolacak.

* Böylesine büyük projenin bu şekilde bir bedelle yapılıyor olması, Türkiye'nin gücünü gösteriyor. Ayrıca ne kadar rekabetçi bir çalışma olduğunu, rekabetçi bir ihale gerçekleştiğini ortaya koyuyor."

AA

Etiketler: kuzey marmara, yol
Okunma Sayısı: 2315
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı