"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

“Paranın üçte biri yurt dışına gidiyor”

16 Ağustos 2018, Perşembe 23:15
Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, TL’nin dolara karşı değer kaybının et fiyatlarına yansımasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, TL’nin dolara karşı değer kaybının et fiyatlarına yansımasının kaçınılmaz olduğunu söyledi. İthalata bağımlı bir hayvansal üretimde kur etkisine değinen Yalçındağ, “Aldığımız 1 kilogram kıymanın üçte bir parası yurt dışına gidiyor” dedi. Kurban Bayram’ına birkaç gün kala Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, kurban bayramı öncesi kırmızı et sektörü ve hayvancılık politikalarını değerlendirdi. Yalçındağ, “Bu kur artışlarının son gelişmeleri, 3 ay civarındaki bir zaman diliminden sonra piyasalarda görmeye başlayacağız. Yani ben o konuda hakikaten biraz düşünceliyim. Bakıyorsunuz, büyükbaş hayvan tarafı, tabi bu kurla ilgili olan tarafı, aldığımız bir kıymanın üçte bir parası yurt dışına gidiyor. Bir de bu açıdan bakmak lâzım. Yemin % 70 ham madde olarak yurtdışından ithal ediyor. Hayvanın yine en az 3’te birlik bir kısmı beslenecek dana olarak yurtdışından ithal ediliyor. Bu girdilerin artmasıyla, fiyatların yükselmesi kaçınılmaz”. diye konuştu.

Etiketler: kasap, et fiyatları, döviz
Okunma Sayısı: 1593
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı