"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Rusya’ya enflasyon şoku!

10 Aralık 2015, Perşembe 13:29
Rusya hükümetinin Türkiye’ye gıda ambargosu uygulamasından sonra Rusya’da Aralık ayının ilk haftasında enflasyon iki katına çıktı.

Rusya Federal İstatistik Servisi'nin (Rosstat) verilerine göre ülkede 1-7 Aralık tarihleri arasındaki tüketici fiyatları bir önceki haftaya göre iki katına çıktı ve yüzde 0,2 oldu.

Rusya’da sebze – meyve fiyatlarında Aralık ayına kadar yaşanan düşüş Türkiye’ye gıda ambargosu uygulanmasıyla bir anda durdu ve fiyatlar yükselmeye başladı. Sebze – meyve fiyatları ortalama yüzde 1,6 oranında yükselirken, domates yüzde 6,6, salatalık yüzde 4,4, lahana ise yüzde 2,7 zamlandı.

Rusya’da 2015 yılında toplam enflasyon ise yüzde 12,3’e yükseldi. Böylece Rusya Merkez Bankası’nın 2015 yılı enflasyon tahmini olan en düşük yüzde 12-13 rakamları aşılmış oldu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye’nin Rus Su-24 savaş uçağını düşürmesinden sonra uygulanan ekonomik yaptırımların genişletileceğini, Türkiye’nin sadece domatesle kurtulamayacağını açıklamıştı. 

Okunma Sayısı: 1827
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı