"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Veresiye defteri kabarık

21 Nisan 2018, Cumartesi 20:00
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: “Sayıları 2 milyona yakın her bir esnaf ve sanatkârımızın ortalama 10 bin lira alacağı olduğu düşünülürse toplamda ülke genelinde onların 20 milyar TL alacağı var.”

Günümüzde zincir marketlerin ve AVM’lerin vatandaşlar için yapamadığı fedakârlığı esnaf ve sanatkârın yaptığını dile getiren Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Başı dara düşen her vatandaşımız ülkenin dört bir yanındaki esnaf ve sanatkârımızdan veresiye alış veriş yapıyor. Esnafımızın yıllardır süregelen veresiye defteri sayesinde büyük bir sosyal dayanışma örneği sergileniyor. Oysa hiçbir zincir market ve AVM, hiçbir müşterisine bir sakızı dahi ücretini almadan satış yapmaz. Esnaf ve sanatkârımız, daralan ekonomide veresiye defteri ile adeta vatandaşın faizsiz bankasıdır” dedi.

“HER ESNAFIN ORTALAMA 10 BİN LİRA ALACAĞI VAR”

Sayıları 2 milyona yakın esnaf ve sanatkârın her birinin ortalama 10 bin lira alacağı olduğunu belirten Palandöken şunları söyledi: “Ekonominin sürekli dalgalanma göstermesi sebebiyle kredi kartını dolduran vatandaşlarımızın imdadına yine esnaf ve sanatkârımız koşuyor. Mahallenin bakkalı, manavı, kasabı, terzisi ve daha birçok sektördeki esnaf ve sanatkârımız, veresiye defteri ile vatandaşlara kefilsiz, faizsiz satış yaparak küçük esnaf dost elini uzatıyor. Sayıları 2 milyona yakın her bir esnaf ve sanatkârımızın ortalama 10 bin lira alacağı olduğu düşünülürse toplamda ülke genelinde esnaf ve sanatkârın 20 milyar TL alacağı var.”

ESNAFIN EKONOMİDEKİ ÖNEMİ KAVRANMALI

Hiçbir zincir marketin, AVM’nin sattığı ürünün ücretini almadan müşterisini dükkândan çıkarmayacağını söyleyen Palandöken, “Oysa esnaf ve sanatkârımız Ahilik geleneğinden geldiği için vatandaş borcunu ödeyene kadar bekler ve bu bekleyiş esnasında da halen veresiye vermeye devam eder. Bu da esnafın ekonomideki yerinin önemini kavramak için yeterlidir” diye konuştu.   

Ankara - Recep Gören

 

Okunma Sayısı: 2010
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı