"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yurt dışı üretici fiyat endeksi Ekim’de arttı

20 Kasım 2017, Pazartesi 10:24
Yurt dışı üretici fiyat endeksi Ekim ayında aylık yüzde 4,26 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2017 yılı Ekim ayı Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksini açıkladı. Buna göre; ülke sınırları içinde üretimi yapılarak yurt dışına ihraç edilen malların üretici fiyatlarındaki değişimi ölçen yurt dışı üretici fiyat endeksi (YD-ÜFE), 2017 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 4,26, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 13,82, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,78 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 22,71 artış gösterdi.

Sanayinin iki sektörünün bir önceki aya göre değişimleri; madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 4,08 artış, imalat sanayi sektöründe ise yüzde 4,26 artış olarak gerçekleşti.

EN FAZLA ARTIŞ KOK RAFİNE PETROL ÜRÜNLERİNDE

Bir önceki aya göre en fazla artış; yüzde 6,32 ile kok ve rafine petrol ürünleri, yüzde 6,26 ile bilgisayarlar ile elektronik ve optik ürünler, yüzde 5,88 ile ana metaller alt sektörlerinde gerçekleşti.

Ana sanayi grupları sınıflamasına göre 2017 yılı Ekim ayında en fazla aylık ve yıllık artış enerji mallarında gerçekleşti.

AA

Okunma Sayısı: 597
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı