"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kanayan yaranın cerrahı yok mu?-3

Feyzullah ERGÜN
25 Eylül 2017, Pazartesi
İnsanları beslemeyen sahte gıda maddelerinin, binlerce kimyevî katkı maddesi ile tüketenlerde bağışıklık sistemini tahrip ederek, biriken toksinlerle insan sağlığını alt üst eden sayısız hastalıkları tetikler.

Vitamin, mineral değerlerinden içi boşaltılan, kimyevî katkı deposu bu gıdaların, bizleri yalnız fizik bünyemizle değil, aynı zamanda psikolojik dengelerimizi de hedefleyip, bozguna uğratmaktadır. Özellikle hedef kitle seçilen çocuklar ve gençlerin en çok tükettiği gıdalar, kimyevî katkı ve dolgu maddeleriyle cazip hale getirilmiştir. Bu aldatıcı ve tahripkâr kimyevîleri tanımaya devam ediyoruz. Nesillerin sağlığı ve devamı söz konusu olduğundan, konunun ibretle ve ilgi duyularak, usanmadan takip edilmesi gerektiğine inanmalıyız. 

E 150: KARAMEL olarak. Dört şekilde sınıflandırılıp, kahverengi gıda renklendiricisi olarak yaygın şekilde kullanılmaktadır. Daha çok genetiği değiştirilmiş (GDO’lu) mısırdan elde edilir. En yaygın kullanma alanı çikolatalar, kolalar ve ekmeğe kahverengini vermek için kullanılır. Unlu mamuller, sirke, salamura, kahvaltılık tahıllar, reçel, jöle ve marmelatlar, salam, sosis, köfte ve çorbalar, şekerlemeler, süsleme ve kaplama malzemeleri, dondurmalar, soslar ve çeşni maddelerinde kullanılır. Türkiye’de organikler hariç, her türlü gıdada kullanımı serbesttir. “İnsan sağlığına olan zararları ise, vücuttaki B6 vitamini emilimini azalttığı ve nörolojik bozukluklara yol açtığı tesbit edilmiştir. E 621 ile birlikte kullanıldığında kansere ve genetik mutasyona (gen değişimi ve bozulmaları) sebep olur. E 150’nin bağırsak problemleri ve allerjiye sebep olduğu da ispatlanmıştır. Mutlaka sakınılmalıdır.”’7 E 151 de aynı gaye ile kullanılıp, birçok ülkede yasaklanmıştır. E 153- E 154- E 155’ler ise, siyah ve kahverengi görüntüyü sağlamak için gıda, ilâç ve kozmetik ürünlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Bunlardan mutlaka sakınılması gereklidir. E 153 kanserojen ihtimaliyle ABD’de kullanılması yasaklanmıştır. 

E 160 grubu: Bilinen 6 çeşidi bulunmaktadır. Gıdaların renklendirilmesinde kullanılır. İki çeşidinin (e-f) bilinen yan etkileri yoktur. GDO’su değiştirilmiş bitkilerden elde edilir. KAROTEN, PAPRİKA (kırmızıbiber ekstraktı), LİKOPEN (domates) olarak çeşitli tereyağları, margarinler, eritme peynirler, çerezler, tablet ve draje şeklindeki ilâçların dış yüzeylerini kaplamada ve yaygın olarak, hazır gıdaların çekiciliğini arttırmada da kullanılmaktadır. Avustralya’da yasaklanan bu maddelerin, Türkiye’de organik ürünler dışında her türlü gıdada kullanımı serbesttir. Mutlaka sakınılması gerekmektedir. E 161 grubunun ise, 11 çeşidi bulunmaktadır. Bitkisel kaynaklardan sentetik yollarla elde edilip, gıda renklendiricisi olarak kullanılmaktadır. Sekiz çeşidine katkı maddesi olarak kullanılmaya izin verilmemektedir. E 161b (LUTEİN), tavuk yemlerine yumurta sarısının sarılığını arttırmak amacıyla da eklenir. Vücutta allerjik etkiler göstermektedir. E 161g, turuncu gıda renklendirici olarak kullanılır. “Karaciğerde geri dönülemez bir soruna yol açar. Kristalleri retinada birikebilir ve ciddî göz sorunlarına yol açabilir. Türkiye’de organikler hariç her türlü gıdada kullanımı serbesttir. E 161’in her çeşidinde mutlaka sakınılmalıdır.”’8 

Gıda etiketlerinde ve ilâç prospektüslerinde TİTANYUM DİOKSİT olarak tanıtılan E 171, mineral sentetik bir maddedir. Gıdaların beyazlaştırılmasında özellikle boya ve kaplama olarak gıda ve ilâç başta olmak üzere, diş macunları, sakız, beyaz leblebi ve kabartma tozlarında kullanılmaktadır. E171 kanserojen olabileceğinden dolayı Almanya’da yasaklanmış olup, Türkiye’de organikler hariç gıdalarda kullanılması serbesttir. Mutlaka sakınılması gereken bir maddedir. “E173 (alüminyum), E174 (gümüş), E175 (altın) ve E180 gibi emülgatörler metal kaynaklardır. Çok sayıda ülkede yasaklanmış olup, Türkiye’de organikler hariç kullanımı serbesttir. Çeşitli zehirlenmeler, allerji, kan yapısında bozukluklar, Astım, uykusuzluk, Hiperaktivite ve çeşitli kanserlere sebep olmaktadırlar. Birçok ülkede yasaklanmış olup, bu maddelerden mutlaka sakınılmalıdır.’’9 

Sizleri bu konuda daha fazla sıkmamak için bir virgül koyarak, ileri bir zamanda tekrar devam edeceğimizi belirtelim. Etrafımızın zehirli kimyevî katkı maddeleriyle kuşatıldığı bu zamanda, nefes alabilecek pencereleri arayıp bulmak gayretimizin devam edeceği ve bulduğumuz o tedbirleri uygulayarak sağlığımızı inayet-i Rahman ile muhafaza etmeye çalışarak, elimize alacağımız büyüteçlerle pür dikkat araştırıp, sorgulamamız gerektiğini yakın çevremize bıkmadan anlatmalıyız.

SAĞLICAKLA KALIN.

Dipnotlar:

7) Kemal ÖZER, Yediklerinizin İçinde N(E) Var? 

s. 72. hayykitap 2013.

8) a.g.e. s. 76.

9) a.g.e. s. 80.

Okunma Sayısı: 2820
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Abdullah TUNÇ

    25.9.2017 11:59:39

    İnsanların maddi ve manevi sağlıkları için son derece önemli olan bu tip yazıların mutlaka, ama mutlaka kitap haline getirilmesi gerekiyor. Bunlar kitap halinde basılmalı ve her an başucumuzda hazır bulundurmalıyız. Her gün gözden geçirilecek bir kitap olarak evimizde bulunmalıdır.Çünkü bu konu maddi ve manevi hayatımızı yakından ilgilendiriyor. Yazarın telefonunu bilseydim bunları ona şifahen söylerdim. Maalesef telefonuna bir türlü ulaşamadım.Yazarı bu fevkâlade önemli yazılarından dolayı can-ı gönülden tebrik ediyorum.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı