"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

13 polis ‘Böcek’ten mahkemede

02 Ocak 2015, Cuma 09:08
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlık yaptığı dönemde çalışma ofislerinin dinlenmesiyle ilgili 13 polis hakkında açılan dava, bugün Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlıyor.

Erdoğan’ın başbakanlık döneminde çalışma ofislerinde bulunan dinleme cihazlarıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 13 polis hakkında, “Başbakan’ı siyasal casusluk amacıyla dinlemek, özel hayatın gizliliğini ihlal edip kişiler arasındaki konuşmaları dinleyip kaydetmek, bunu kamu görevlisi sıfatıyla görevinin verdiği yetkiyi kötüye kullanarak yapmak” suçundan 43.5’ar yıla kadar hapis istemiyle dava açmıştı. Savcılık, dinlemenin hangi örgüt veya cemaat adına yapıldığının tespit edilememesi nedeniyle şüpheliler hakkındaki ‘örgüt üyeliği suçu’ yönünden ayırma kararı vermiş ve dosyayı Gülen Cemaati’ne ilişkin ana soruşturmayı sürdüren Serdar Coşkun’a göndermişti. 

Hürriyet'in haberine göre İddianameyi kabul eden Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi, polisler Ali Özdoğan, Serhat Demir, Sedat Zavar, İlker Usta ve Enes Çiğci hakkında 1 Aralık tarihinde yakalama kararı çıkarmıştı. Yakalanamayan polislerin bugünkü duruşmaya katılıp katılmayacağı merak konusu. Polislerin avukatlarından Mehmet Sürer, müvekkilleriyle bir teması olmadığını belirterek, “Duruşmaya gelip gelmeyeceklerini bilmiyorum. Yerleri konusunda da bilgim yok. Duruşma günü göreceğiz” dedi.

ERDOĞAN ŞİKÂYETÇİ

Erdoğan’ın şikâyetçi olarak yer aldığı iddianamede, ‘Ali Özdoğan’ın Başbakan’ı 2011’den itibaren çalışma ofislerinden dinlemek istediği, tanıdığı Serhat Demir’e bu amaçla ulaştığı, çalışanı olan Sedat Zavar’la görüştürdüğü, Zavar’ın çalışanlarından Enes Çiğci ve İlker Usta’yla birlikte Çankaya resmi konuttaki çalışma ofisindeki 3’lü prize dinleme cihazı yerleştirdikleri, 24 Kasım 2011’den 29 Aralık 2011’e kadar dinleme yaptıkları’ öne sürülüyor. Aynı ekibin 25 Kasım 2011’de Başbakanlık Keçiören ikametgâhındaki ofisinde de 6 prize dinleme cihazı yerleştirdikleri ve 28 Aralık 2011’e kadar dinledikleri iddia ediliyor.

Davanın ilk celsesi başladı.

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklardan 8'i ve avukatları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatları katılıyor.

İddianamede, Erdoğan'ın Başbakanlığı sırasında Resmi Konutu'nun 24 Kasım 2011-29 Aralık 2011, Keçiören'deki ikametgahındaki çalışma ofisinin ise 25 Kasım 2011-29 Aralık 2011 arasında dinlendiği belirtiliyor ve dinleme cihazlarının, 2011'de Başbakanlığın onayı ile MİT ekibinin Erdoğan'ın Keçiören'deki ikametgahı, AK Parti Genel Merkezi, Başbakanlık Merkez Bina ve Başbakanlık Resmi Konut'taki çalışma ofislerinde, gizli dinleme ve gözetleme sistemlerine karşı teknik arama çalışmaları sırasında, çoklu prizler içine yerleştirilmiş olarak bulunduğu kaydediliyor.

Sanıklardan 6'sı "Başbakan'ı siyasi casusluk amacıyla dinlemek, kamu görevlisinin özel hayatın gizliliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmaları kaydetmek" suçları yöneltiliyor ve 21'er yıldan 36 yıl 6'şar aya kadar mahkumiyetleri isteniyor. 

Sanıklardan 7'sinin ise aynı suçların işlenmesine yardım ettikleri savunuluyor. 

Mahkemenin son başkanı Mahmut Kaya'nın geçen günlerde Yargıtaya seçilmesi dolayısıyla Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Karamanoğlu, mahkemeye başkanlık yapıyor.

Okunma Sayısı: 1213
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı