"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

138 bin liralık kablo çalan hırsızlar yakalandı

07 Ocak 2015, Çarşamba 11:13
Ankara’da elektrik ve telefon hatlarından 5 bin 50 metre kablo çalan 4 kişi jandarma operasyonu ile yakalandı.

Piyasa değeri yaklaşık 138 bin lira olan kabloyu çalan şüphelilerin karıştığı 16 faili meçhul olay da aydınlatıldı.

Jandarma sorumluluk sahasında yaşanan çok sayıda 'elektrik ve telefon kablosu hırsızlığı' olaylarının önlenmesi ve meydana gelen olayların aydınlatılarak, faillerinin yakalanması maksadıyla Ankara İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Mamak İlçe Jandarma Komutanlığı bünyesinde yeni oluşturulan Suç Önleme Araştırma Timi (SÖAT) çalışma başlattı. Ankara ve çevre il ve ilçelerinde kamu, özel sektör ve vatandaşlara ait hatlarından piyasa değeri 137 bin 800 TL olan 5 bin 50 metre uzunluğunda elektrik ve telefon kablosunu çaldığı tespit edilen 4 şüpheli SÖAT operasyonu ile yakalandı.

Suçta kullanılan otomobille birlikte yakalanan şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda, Ankara Sulh Ceza Hâkimliği'nden alınan arama kararına istinaden hırsızlık malı satın aldığı tespit edilen iş yerlerinde eş zamanlı yapılan aramalar sonucu, önemli bir kısmı yanmış halde bulunan Türk Telekom’a ait haberleşme kabloları ele geçirildi.

Operasyon neticesinde suçta kullanıldığı tespit edilen 4 adet büyük boy tel kesme makası, 4 çift iş eldiveni, 2 adet el feneri, 1 adet yan keski, 1 adet balta, 4 adet maket bıçağı, 1 adet keser 2 adet ekmek bıçağı, 2 adet 44 metre uzunluğunda halat ele geçirildi. Şüpheliler, haklarında işlem yapılmak üzere adli makamlara sevk edildi.

Okunma Sayısı: 1223
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı