"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

15 dilde darbeye hayır!

27 Temmuz 2016, Çarşamba 16:03
Yurtdışındaki Türk akademisyen ve araştırmacılar tarafından darbelere karşı başlatılan imza kampanyası için 15 farklı dilde yayın yapan www.academicsagainstcoup.com sitesi açıldı.

Darbe girişimine karşı 15 farklı dilde imza kampanyası başlatıldı. Kampanyaya şu ana kadar 20’yi aşkın ülkeden bin 300’den fazla akademisyen ve araştırmacı destek verdi. Yurtdışında yaşayan Türk akademisyen ve araştırmacılar tarafından darbe girişimini anlatmak ve darbelere karşı başlatılan imza kampanyası için www.academicsagainstcoup.com isimli internet sitesi açıldı. Kampanyaya şu ana kadar aralarında Harvard, Oxford, Cambridge, SOAS Londra, Minnesota, Texas ve Edinburgh gibi dünya sıralamasında üst sıralarda bulunan üniversitelerden akademisyen ve araştırmacıların da aralarında olduğu bin 300’ü aşkın imzayla destek verildi.

15 farklı dilde bildiri

İngilizce, Arapça, Fransızca, Almanca, İspanyolca, Rusça ve Japonca’nın da aralarında bulunduğu 15 farklı dilde hazırlanan bildiride şu ifadelere yer verildi: “Dünya genelindeki akademisyenler olarak, Türk Silâhlı Kuvvetleri içindeki, ‘Gülenci’ olarak tanımlanan cunta tarafından 15 Temmuz 2016 günü gerçekleştirilen darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. TBMM’ye, MİT’e, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne, Özel Harekât’a, çeşitli belediye binalarına ve diğer bir çok kuruma saldırılar düzenlenerek ve sivil halkın üzerine ateş açılarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve güvenliğini tehdit eden bu askerî müdahalenin karşısında duruyoruz. Uluslar arası akademik kurumları, sivil toplum kuruluşları ve medyayı Türkiye halkının siyasî iradesini tanımaya ve desteklemeye çağırıyoruz.”

Olaylar çarpıtılıyor

İmza kampanyasını başlatanlardan ve İngiltere’de akademik çalışmalarına devam eden Ayşe Seyyide Kaptaner, kampanyayı akademik kurumların yaşanan vahşet karşısında hiçbir tepki göstermemesi üzerine başlattıklarını söyledi. Yaşanan darbe girişiminin uluslar arası kamuoyunda yeterince tepki almadığını anlatan Kaptaner, yaşanan olayların ise uluslar arası medyada çarpıtıldığını kaydetti. 

Animasyona büyük ilgi

Darbe girişimine karşı Türk halkının duruşunu anlatan animasyon, sosyal medyada beğeni kazandı.

Darbe girişiminin yapıldığı gece yaşananları dünyaya duyurmak isteyen animasyonu hazırlayan Hulusi Sağır, çalışmasıyla sosyal medyada büyük beğeni topladı. Sağır, animasyonu eşiyle yaptıklarını söyledi. Darbe girişimini dünyaya duyurmak istediklerini dile getiren Sağır, “Darbe girişimi oldu ve inanlar bunu engellemek için canlarını feda etti. Ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Biz de eşimle bu konuda ne yapabiliriz diye düşündük. Amacımız o gece neler olduğunu insanlara anlatıp, o mesajı dünyaya duyurmaktı.” dedi.

 

AA

Okunma Sayısı: 2810
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı