"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ABD Başkonsolosluğu kapandı

09 Aralık 2015, Çarşamba 13:34
ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu, “muhtemel bir güvenlik tehdidi” sebebiyle bugün hizmet vermeyecek.

Başkonsolosluk’tan yapılan açıklamada, “Misyona yönelik muhtemel güvenlik tehdidi istihbaratı nedeniyle Çarşamba günü Başkonsolosluk hizmetleri iptal edilmiştir” denildi. Açıklamada, güvenlik tehditleriyle ilgili alınan bilgi üzerine Başkonsolosluğun bugün sınırlı personelle hizmet vereceği, ayrıca kamu hizmetleri, vize görüşmeleri ve ABD vatandaşlarının acil olmayan durumlarla ilgili bugünkü randevularının iptal edildiği kaydedildi.

Başkonsolosluk açıklamasında, randevularla ilgili işlemlerin önümüzdeki günlerde yeniden planlanacağı ifade edildi. ABD’nin Ankara Büyükelçiliği ile İzmir ve Adana Konsolosluğu’nda ise hizmetler devam edecek.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ SÜRÜYOR

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu çevresinde güvenlik gerekçesiyle alınan önlemler sürüyor.

Sarıyer'deki ABD İstanbul Başkonsolosluğu binasının bulunduğu İstinye Sarıyer Caddesi'nden Üçşehitler Sokağı'na giriş polis tarafından bariyerle kapatıldı. Bu noktadan araç geçişine izin verilmezken, yayaların da çantaları arandıktan sonra geçişi sağlanıyor.

Konsolosluk binasının üst kısmındaki Öğretmen Sokağı'nda polis ekipleri bekletilirken, çevredeki bazı sokaklara da TOMA ve zırhlı araç yerleştirildi.

Konsoloslukta görevli özel güvenlik görevlileri çelik yelek ve miğferle bina çevresinde nöbet tutarken, Özel Harekat ile Çevik Kuvvet şube müdürlüklerine bağlı polisler de hazır bekliyor.

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nun internet sitesinde dün yer alan duyuruda, güvenlik gerekçesiyle bugün sınırlı personelle hizmet vereceği, kamu hizmetleri, vize görüşmeleri ve acil olmayan durumlarla ilgili randevuların iptal edildiği duyurulmuştu.

AA

Etiketler: abd, başkonsolosluk
Okunma Sayısı: 1548
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı