"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Af Örgütü: Bu iddialar uydurma

10 Temmuz 2017, Pazartesi
Uluslararası Af Örgütü, Büyükada’da Çarşamba sabahı kaldıkları otele yapılan baskınla gözaltına alınan insan hakları savunucularının ‘destekleme ve bilgilendirme çalışma toplantısı’ yaptıklarını ve bunun kanuna aykırı bir durum taşımadığını söyledi.

Af Örgütü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Çeşitli mecralarda yayımlanan haberlerde ayrıca Gezi eylemlerine göndermelerde bulunularak kitlesel gösterilerin planlandığı ima edilmiş ve Ankara’dan İstanbul’a doğru düzenlenen ‘Adalet Yürüyüşü’ ile bağlantılar kurulmuştur. Herhangi bir kaynak belirtilmeden ve somut bilgiye dayanmadan ortaya atılan bu iddialar tamamen uydurmadır” denildi. Açıklamada, gözaltına alınan kişilerin “son derece saygın insan hakları savunucuları” olduğunu ifade edilerek, “En temel hukuk kurallarının işlediği bir ülkede derhal serbest kalmaları gerekmektedir” denildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Büyükada’daki otele yapılan baskının istihbaratın aldığı bir duyum üzerine düzenlendiğini ve bu kişilerin “15 Temmuz’un devamı niteliğinde bir toplantı” için bir araya geldiklerini söylemişti.

Okunma Sayısı: 1627
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı