"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Akit, Fehmi Koru’yu hedef gösterdi

03 Mart 2017, Cuma 20:38
Akit gazetesi, 16 Nisan’da yapılacak referanduma ilişkin eleştirel yazılar kaleme alan gazeteci Fehmi Koru’nun tutuklanmasını istedi.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Akit gazetesi, Fehmi Koru’yu hedef göstererek, “Fehmi Koru tutuklanmalı” başlıklı bir habere yer verdi.

Artı Gerçek'in haberine göre Akit gazetesi yazarı Nurettin Veren’in Cemaat’i terk ettiğinde Fehmi Koru’nun Veren’i ikna etmeye çalıştığı da ileri sürüldü. Haberde, “Yazarımız Nurettin Veren, Fehmi Koru’nun kendisini Gülen’e karşı mücadeleden vazgeçirmeye çalıştığını açıkladı” ifadeleri yer aldı.

Fehmi Koru ise son dönemlerde AKP’nin sert söylemine yönelik eleştirilerini yoğunlaştırırken, bugün kişisel sayfasında yayımladığı yazısında şunları yazdı:

“Sorun AK Parti yöneticileri ve referandumun yanlış sonuç vermesiyle zarara uğrayacak partililerde değil; sorun partizanlarda… Ne demek istediğimi görmek isteyen, AK Parti’ye yakın bilinen gazetelere ve ekranlara şöyle bir göz atmalı. Medya ve sosyal medya ‘Hayır’ diyebileceklere müsamahasız yürüttükleri ‘Evet’ kampanyasıyla ‘Hayır’ cephesine harç sağlıyor. En çok kullandıkları suçlama ‘gizli Hayırcı’ değil mi? Ne demek ‘gizli Hayırcı’? Birileri ‘Hayır’ diyecek, ama bunu söyleyemiyor… Aslında ‘Evet’ diyebilecek birilerini ‘Hayır’ oyu kullanmaya itecek yeterli bir sebep bence. Bu benim görüşüm. Gizleyecek bir şeyim yok benim. Ben ‘sistem değişikliği’ konusuna da bu referanduma da olumlu bakmıyorum.

O günleri birlikte yaşadığımız kişiler hatırlayacaktır: Rahmetli Özal’ın siyasi hakları referanduma götürmesine.. referandum kararı alındıktan sonra yürütülen kampanyanın biçimine.. en şiddetle karşı çıkanlardan biriydim. Özal’a yakın yaşadım o günleri; sandığa gidilmesine birkaç gün kala, o da, yaptığının yanlış olduğunu algılayabilmişti. Az bir oyla kaybetmişti Özal ve itiraz etseydi, yeniden sayılabilecek oylarla sonucu değiştirebilirdi. İçinden gelmedi, itiraz etmedi ve olanı kabullendi Özal… Sosyal bir ortamda gördüğüm yüzler durumun nezaketinin de farkındalar mı acaba?”

Etiketler: akit, fehmi koru
Okunma Sayısı: 4814
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Bilgin Alpay

    4.3.2017 08:40:40

    Ispiyoncu Iftiraci lagim medyasinin goz bebegi akitten her sey beklenir

  • kim dogru

    3.3.2017 22:27:48

    Akit diğer tarafta yatacak yerin yok

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı