"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ankara'daki patlama dünya gündeminde

10 Ekim 2015, Cumartesi 12:33
Ankara'yı kana bulayan patlamayı dünya ajansları son dakika gelişmesi olarak duyurdu.

Ankara'da bugün düzenlenecek olan "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi" mitinginin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde gerçekleşen patlamayı dünya ajansları son dakika gelişmesi olarak duyurdu.

REUTERS VE AFP SON DAKİKA GEÇTİ

Reuters, "Türkiye'nin başkenti Ankara'nın merkezindeki bir kavşakta iki patlama yaşandı. Patlamanın sebebi henüz bilinmiyor" derken, AFP'nin son dakika olarak geçtiği haberde, "Ankara'da tren garı yakınında yaşanan patlamada çok sayıda ölü var" yazıldı.

BELÇİKA BASINI DA GÖRDÜ

Belçika basının önde gelen isimlerinden Le Soir gazetesi ve Derniuer Hour gazetesi Ankara’daki saldırıda en az 20 kişinin öldüğünü, 100’den fazla yaralı olduğunu DHA’yı kaynak göstererek verdi. 

Le Soir gazetesi son dakika haberinde, “Alınan bilgilere göre en az 20 kişi öldü, tahminen 100’den fazlada yaralı olduğu bildiriliyor” ifadelerini kullandı. 

Derniuer Hour da haberi şöyle verdi: “Türkiye’de Saldırı Oldu, Ankara’da iki patlama meydana geldi 20 kişi öldü.”

AVRUPA KONSEYİ'NDEN YAZILI AÇIKLAMA

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjørn Jagland, Ankara'daki barış mitingini hedef alan saldırıyı kınadı. 

Jagland adına yapılan yazılı açıklamada, "Ankara'dan bu sabah gelen haber şoke edici ve rahatsızlık verici. Bu, barışçıl göstericilere karşı gaddarca ve barbarca bir saldırıdır." denildi.

Saldırıda yakınlarını kaybedenlere taziyelerini sunan Jagland, toplantı ve ifade özgürlüğünün, demokrasinin temel sütunları olduğunu vurguladı.

Strasbourg merkezli Avrupa Konseyi'nin üyeleri arasında Türkiye de bulunuyor.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ KINADI

Amerika Birleşik Devletleri’nin Ankara Büyükelçiliği, Tren Garı’nda Barış Mitingi için toplanan kalabalığa yönelik terör saldırısını kınadı. Büyükelçiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Ankara'daki son saldırıyı kuvvetle kınıyoruz. Hepimiz birlik içinde teröre karşı durmalıyız.” denildi.

Haber Merkezi

Etiketler: ankara, tren garı, patlama
Okunma Sayısı: 4716
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı