"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ayasofya için Cağaloğlu’nda buluştuk

30 Mayıs 2015, Cumartesi
Edebiyatçı-Yazar İslâm Yaşar’ın, Ayasofya’nın tekrar cami olarak açılması için gayret gösteren gençlerin macerasını da anlattığı “Taa Kıyamete Kadar” adlı son eserinin lansmanı gerçekleştirildi.

İstanbul’un fethinin yıldönümü olan 29 Mayıs tarihinde Yeni Asya Gazetesi Cağaloğlu bürosunda tertiplenen program, yoğun bir katılımla saat 15.00 itibariyle başladı. İslâm Yaşar, okurlarıyla sohbet ederek kitaplarını imzaladı. Gazetemiz karikatüristi İbrahim Özdabak’ın Ayasofya karikatürleri de tertiplenen coşkulu programda sergilendi. 

GENÇLERE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR

Kitaplarını imzalayan İslam Yaşar; yeni çıkan kitabı, İstanbul’un fethi ve Bediüzzaman’ın Ayasofya hassasiyeti ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. “Bu dâvâ İman Kur’ân dâvâsıdır. Taa kıyamete kadar devam edecek bir dava” diyen Yaşar,  “Taa Kıyamete Kadar kitabının İstanbul’un fethi günü olan 29 Mayıs’a tekabül eden bir tarihte çıkması, İstanbul’un ikinci defa fethinin işareti sayılan Ayasofya’nın açılmasına zemin hazırlaması için tevafuk etmiş bir tarih olduğunu düşünüyor ve bunu hayırlı bir başlangıç sayıyorum. Ayasofya’nın kapalı olması ve açılmayı beklemesi; bu zamanın gençlerine fetih şehitlerinin sevaplarını kazandırma fırsatı verecek bir sebeptir. Gençler bu vesileyi değerlendirmelidir. Bediüzzaman Said Nursi’nin ‘Ayasofya, Hristiyanlığın İslamiyete devir ve tesliminin bir abidesidir. Bunun için kilise iken cami olmuştur. Elbette tekrar camiye çevrilecektir.’ veciz ifadeleriyle verdiği müjde gençler tarafından en güzel şekilde değerlendirilmelidir.”

Okunma Sayısı: 2107
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • dünyalı

    7.6.2015 16:21:56

    Allah bu kitabın yayınında yapımında basımında emeği geçenlerden razı olsun binler tebrik

  • garip talebe

    30.5.2015 02:10:54

    Kitabini aldim gitmek nasip olmadi hayirlara vesile olsun diyorum en kisa zamanda okuyacagim Islam Yasar hocamizin üslubu cok latif ve hoştur.Cok guzel eserler verdi bugüne kadar...tesekkur ediyoruz kendisine bu vesileyle

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı