"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

''Bizi sadece bize bıraktılar, biz bunu hak etmedik''

18 Mart 2017, Cumartesi 10:22
15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, yargılandıkları davada haklarında tahliye kararı verilen Hava Harp Okulu öğrencileri Silivri Cezaevi'nden bırakılmaya başlandı. Öğrencileri cezaevi çıkışında aileleri, akrabaları ve okuldan arkadaşları karşıladı.

Dün görülen 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin 75 sanıklı davada, 69 Hava Harp Okulu öğrencisinin tahliyesine karar verildi. Gün boyu davayı takip eden öğrenci yakınları kararın ardından büyük sevinç yaşadı.

Aileleri, cezaevi kapısında öğrencilerin çıkmasını saatlerce bekledi. 01.00 sıralarında öğrencileri taşıyan otobüsün görünmesi ile toplanan yaklaşık 200 kişi kapıya akın etti. Öğrenciler marşlar söylenerek karşılandı. Öte yandan ilk grubun cezaevinden çıkışı esnasında havai fişek atıldı.

Cezaevinden çıkan öğrenciler ailelerine sarılarak hasret giderdi. İsmi Yusuf olan bir öğrenci uzun süre annesine sarılırken, annesi gözyaşlarını tutamadı. Babası ise, "Bundan daha güzel bir mutluluk olmaz. Adalet geç geldi ama biz ona hep güvendik" dedi.

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, yargılandıkları davada haklarında tahliye kararı verilen 69 Hava Harp Okulu öğrencisinin tamamı Silivri Cezaevi'nden tahliye oldu. Öğrencilerin tahliyesini aileleri, akrabaları ve okuldan arkadaşları coşkuyla karşıladı.

69 Hava Harp Okulu öğrencisi cezaevinden tahliye olurken alkışlarla ve marşlarla coşkulu bir şekilde sevinç gösterisinde bulundu. Aileleri de onlara destek verirken çocuklarına sarılarak gözyaşı döken anne-babalar ile arkadaşlarını havaya atanlar oldu. Tahliye olan öğrenciler Silivri Cezaevi'nden ayrılmadan önce cezaevi kampüsünün girişinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

"VATANIM İÇİN HER TÜRLÜ ZORLUĞA KATLANIRIM"

Cezaevinden tahliye olan Ömer Eroğlu, "Ben yine olsa bugün yine gider vatanım için her türlü zorluğa katlanırım. Fakat şunu belirtmek istiyorum. Biz çıktık çok şükür. Yalnız içerde bizim hala bir sürü suçsuz arkadaşımız var. Onların da bir an önce adaletin yerini bulup dışarı çıkıp özgürlüklerine, sevdiklerine, ailelerine kavuşmalarını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

"BİZİ SADECE BİZE BIRAKTILAR"

Oğlu tahliye olan Hacer Eroğlu da "Ona kavuştum, çok mutluyum. Ben kendimi affetmiyorum. Ben onu vatana millete adadım ama vatan, millet hiçbiri onun arkasında durmadı. Sesimizi duymadılar hep yalnız bıraktılar. Bizi sadece bize bıraktılar. Yani ben 8 aydır o kirli camları öptüm. Biz bunu hak etmedik. Ben ona şanlı Türk ordusunun formasını giydirdim asker ettim, vatan millet için" dedi.

DHA

Okunma Sayısı: 4524
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Yusuf ATMACA

    18.3.2017 14:50:20

    Elhamdülillah darısı tüm vatanseverlerin başına

  • Hüseyin İlhan

    18.3.2017 12:23:27

    Geçmiş olsun.Sahi 28 ŞUBAT POSTMODERN DARBESİNİ YAPANLAR,ERGENEKON,AYIŞIĞI,BALYOZ DARBE DAVALARINDAN DA BERAATLER ÇIKTI.Yahu bu ülke ölçüsüz olabilirmi.İDARECİLER devlet idaresinin haricinde herşeyde varlar amma ADİL İDARE denince arakiyoklar.Bana mağdur edebiyatı yapmayın diyerek hamasi nutuklar atan alil kafa acaba bu mağdurları görünce hangi renklere giriyordur.Merak ediyorum doğrusu.Sahi onda renk varmı ki.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı