"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bölge ‘hayır’ diyor

23 Şubat 2017, Perşembe
Saadet Partisi (SP) Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan referandumda “Hayır” diyeceklerini açıkladı.

Bozan “15 yıl boyunca her konuda yanılmış bir hükümete ‘evet’ denemez” şeklinde konuşurken bölgede de ‘hayır’ın ağır bastığını söyledi. Partisinin referandumda “hayır” diyeceğini belirten Bozan, Meclis’ten geçen anayasa değişikliği maddelerinin “yetersiz olduğunu” vurguladı. Bozan, “Gerçekçi bakarsak, bu gerçek anlamda bir anayasa değişikliği değil. Bu Türkiye’de yürütmeyi elinde bulunduran parti ve liderinin, kendi hayalindeki yürütmeyi oluşturmak üzere attığı bir adımdır” şeklinde konuştu.

‘Yapılması gereken ‘hayır’ demektir’

Değişiklik bir kişinin yetkilerini arttırıyor diyen Bozan Gazete Duvar’a verdiği röportajda, “O zaman bu bir kişinin geçmişine bakacağız, bize güven veriyor mu, vermiyor mu, ona bakacağız. Ama bakıyoruz ki geçmişte, 15 yıllık iktidar sürecinde, özetlersek Ergenekon meselesinde yanıldılar, Balyoz da yanıldılar, Kürt meselesini çözmede yanıldılar. Fethullah cemaati ile 12 yıl boyunca çalıştılar, yanıldılar. Suriye meselesinde yanıldıklarını kabul ediyorlar. Rusya ve İsrail meselesinde hata yaptılar. Avrupa Birliği meselesinde hata yaptılar. Hangi ciddî adımı atmışlarsa hep hata yapmışlar. Peki, bundan sonraki süreçte daha farklı hatalar yapmayacaklarının garantisi var mı, yok. Dolayısıyla yanlış yapma ihtimallerine onay vermiyoruz. O zaman yapılması gereken, bu duruma “Hayır” demektir” ifadelerini kullandı. 

 

Etiketler: referandum, hayır
Okunma Sayısı: 3575
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı