"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Böyle giderse Türkiye'nin hali nice olur?

02 Ekim 2015, Cuma 09:53
Gazeteci Ahmet Hakan'a yapılan saldırı üzerine "Şiddet dili" başlıklı bir yazı yazan Taha Akyol, "Bir toplumun böyle siyasi husumetle çatışkan kamplara ayrılması, o ülkenin yönetilmesini çok zorlaştırır" dedi.

Akyol'un Hürriyet'de yer alan bugünkü yazısının ilgili bölümü şöyle:

Bunu hepimiz görmeliyiz. Öfke dili, farklı fikir ve duruş sahiplerini düşman gibi gösterme, ayak takımı ağzıyla seviyesiz konuşmalar... Hele de bu nefret duygularını kitlelere aşılamak ve kalemşorları ödüllendirmek!

Bir toplumun böyle siyasi husumetle çatışkan kamplara ayrılması, evet, oyları bir ölçüde dondurur ama o ülkenin yönetilmesini çok zorlaştırır.

Öyle de olmuyor mu?!

Terörün tabanını daraltmak için de siyasetin kapsayıcı olması şarttır.

PKK, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ve siyasi sistemimizin itibarını sarsmak için "Bir koalisyon bile kuramadılar" diye açıklamalar yapıyor, farkında mısınız?!

Bir "devlet adamı" örneği olarak zikrediyorum, Amerikan Cumhurbaşkanı John F. Kennedy, "Fazilet Mücadelesi" adlı mükemmel kitabında bakın ne yazıyor:

"Amerikan birliğinin temelinde hoşgörü ve uzlaşma vardır."

Ve Kennedy sorar: "Uzlaşmasalardı halimiz nice olurdu?!" 

Ben de nefret körükçülerine sorayım: Böyle giderse Türkiye'nin hali nice olur?!

Etiketler: taha akyol
Okunma Sayısı: 1917
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı