"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çakıcı'nın yeğeni 34 günde cezaevinden çıktı

30 Eylül 2015, Çarşamba 13:40
İstanbul Kadıköy'de lüks otomobiliyle Uğur Gökhan'a çarpıp ölümüne neden olan ve kaçtıktan 8 gün sonra polise teslim olan Alattin Çakıcı'nın yeğeni Cihan Çakıcı, tutuklanıp konulduğu cezaevinden 34 gün sonra tahliye edildi.

Çakıcı'nın tahliye gerekçe ise 'delillerin toplanmış olması ile dosyanın gönderildiği Adli Tıp Kurumu'nda kalacağı süre' oldu. 

Ölen gencin annesi Çakıcı Ailesi'nden kan parası aldığı için şikayetçi olmamıştı. 

Habertürk'ten Sedef Şenkal Demir'in haberine göre Kadıköy'de 29 Temmuz akşamı yaşanan olayda Cihan Çakıcı, Porche marka lüks aracıyla Uğur Gökhan'a çarptı. Talihsiz genç olay yerinde ölürken kaçan Çakıcı, 8 gün sonra polise teslim oldu. Adli kontrol ile tutuksuz yargılanmasına kaar verilen Cihan Çakıcı, Anadolu Başsavcılığı'nın itirazı üzerine 27 Ağustos günü tutuklandı. Çakıcı hakkında "Bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek suçundan" 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Olayın ardından suçu üstlenmesi için birini bulmaya çalıştığı öne sürülen Cihan Çakıcı, dün görülen ilk duruşmada tahliye edildi. 

Anadolu 11. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada Cihan Çakıcı ile ölen 26 yaşındaki Uğur Gökhan'ın annesi Emine Gökhan katıldı. Çakıcı, ifadesinde Acıbadem yönüne 50-60 kilometre hızla gittiğini, duyduğu bir ses üzerine yayaya çarptığını anladığını anlatarak, "Hemen arabadan indim. Başını çevirdim. Ağzının içi kan doluydu. Ambulans diye bağırdım. Tesadüf çok kısa sürede oradan ambulans geçti. Ellerimle sedyeye bindirilmesine yardım ettim. Hemşireye üç, dört kez 'yaşıyor değil mi' diye sordum. Yaşadığını söyledi. Sonra hangi hastaneye gidildiği sordum, cevap vermediler. Ambulans ters yönde olduğu için takip edemedim. Çok pişmanım" dedi. 

ANNEYE 150 BİN LİRA KAN PARASI

Tanık olarak dinlenen Zeynep Zeynel ve Veysi Karakoç da, Cihan Çakıcı'nın olay yerinde olduğunu, yaralıya yardım ettiğini anlattı. Uğur Gökhan'ın annesi Emine Gökhan ise eşinin çok önce öldüğünü, oğlunun tek evladı olduğunu belirterek, "Sanığın ailesi maddi ve manevi zararını giderdi. Bu nedenle şikayetçi değilim" diye konuştu. Annenin kan parası olarak 150 bin lira aldığı öğrenildi. 

TAHLİYE EDİLDİ

Dosyanın Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'ne gönderilerek yeniden bilirkişi raporu alınmasına karar verilen duruşmada Cihan Çakıcı tahliye edildi.

Okunma Sayısı: 2104
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı