"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çevik Bir de böyle listeler yayınlıyordu

05 Kasım 2014, Çarşamba 12:02
HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, AKP iktidarının uyguladığı akreditasyonu eleştirdi.

Tan, "Eskiden Çevik Bir de böyle listeler yayınlıyordu. İktidara gelenler kendine göre bir şaklabanlar ordusu yayınlarsa bunun adı demokrasi değil." dedi. 

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Tan, 6-7 Ekim olaylarıyla ilgili bir görüntü servis edildiğini hatırlattı. 3 gencin evde öldürüldüğünü ve birinin cesedinin aşağıya atıldığını dile getiren Tan, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın bu konuyu polemik konusu yaptığını ifade etti. O görüntülerde 60 kişinin net görüntüleri olduğunu anlatan Tan, 30 gün geçmesine rağmen tek bir gözaltı ve tutuklama olmadığına dikkat çekti. Olaylarla ilgili 200 kişinin gözaltına alındığını ve 40 kişinin tutuklandığını ancak bu konuya ilişkin tek tutuklama olmadığını belirten Tan, Emniyet yetkilileriyle görüştüğünü ve kayda değer tek bir cümle kurulmadığını ifade etti. 

"Başbakan, İçişleri Bakanı, Diyarbakır Valisi ve savcı hakkında suç duyurusunda bulunuyorum. Bunlarla ilgili işlem yapacak varsa suç duyurusunda bulunuyorum. Yoksa da deniz bitti diyorum." diyen Tan, "Acaba yeni bir JİTEM mi var, yabancı istihbarat örgütleri mi; bunların hepsi medyada." diye konuştu. 

'SALDIRI AYDINLATILMAZSA SORUMLUSU HÜKÜMETTİR'

HDP Genel Merkezi'ndeki saldırıya da değinen Tan, eğer bu olaylar aydınlatılmaması halinde sorumlusunun hükümet olacağını dile getirdi. İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın Oslo'da varılan anlaşmayı PKK'nın bozduğunu söylediğinin hatırlatılması üzerine Tan, "PKK ile Oslo'da ne konuştular, neyin üzerinde anlaşıldı; önce bunun anlatılması lazım. Neyin üzerinde anlaştılar, neyle anlaştılar, bunların anlatılması lazım. Ne bozuldu, niye bozuldu, kim bozdu?" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ İÇİNDEKİ KÜRT VEKİLLERE ÇAĞRIDA BULUNDU

Geldiğimiz dönemde parti kapatmayı konuşmanın büyük talihsizlik olduğunu dile getiren Tan, Türkiye'nin tekrar Çiller dönemine dönmesi olduğunu kaydetti. Bunları konuşmanın bile akla ziyan olduğunu vurgulayan Tan, AK Parti içerisindeki sayıları 65 olan Kürt milletvekillerine çağrıda bulunduğunu dile getirerek, "Önce konuşun, sorgulayın, müdahil olun. Çözüme katkıda bulunun." dedi.

HDP saldırısıyla ilgili de Tan, "Aklına esen bir adam çıktı yukarıya bir bıçak attı, bu kadar basit değil herhalde, bunu araştırmak adli mercilerin görevi. Bu hükümet İstanbul'un göbeğinde işlenen Hrant Dink cinayetini bile örttü." şeklinde konuştu. 

BASINA AKREDİTASYON TEPKİSİ

Bazı basın yayın organlarına yönelik iktidarın uyguladığı akreditasyonun sorulması üzerine ise Tan, "Eskiden Çevik Bir de böyle listeler yayınlıyordu. İstiyoruz ki böyle listelerin yayınlanmaması. İktidara gelenler kendine göre bir şaklabanlar ordusu yayınlarsa bunu adı demokrasi değil." karşılığını verdi. (Cihan)

Okunma Sayısı: 1596
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı