"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

CHP Grubu, İnançer hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istedi

08 Aralık 2014, Pazartesi 15:41
CHP Grubu, Meclis'te konferans veren Ömer Tuğrul İnançer hakkında suç duyurusunda bulunulması için TBMM Başkanlığı'na başvurdu.

CHP Grup Başkanvekilleri Akif Hamzaçebi, Engin Altay ve Levent Gök imzasıyla TBMM Başkanlığı'na yapılan başvuruda, İnançer'in ayrıştırıcı ve bölücü söylemleri nedeniyle kamuoyunda tartışmalara neden olduğu ifade edildi.

İnançer'e "Mevlana'yı anma" adı altında geçen Cuma günü Meclis'te konferans verdirildiği anımsatılan başvuruda, "Konferans Mevlana’yı anlamaktan çok, adı geçen şahsın kamuoyuna yansıyan söylemlerini tekrarlamak ve kendisine yöneltilen eleştirileri cevaplamak için bir zemin olarak kullanılmıştır. Sonuç olarak TBMM Başkanlığı, anılan şahsa konferans verdirerek, bu ayrıştırıcı ve bölücü söylemlerini Yüce Meclis'in çatısı altında dile getirmesine olanak vermiştir" denildi.

Başvuruda, TBMM İdari Teşkilatı'nın, kamuoyunda ortaya çıkan tepkiler üzerine, "Konuşmacının konferansın konusuyla bağlantılı olmayan ifadeleri, tamamen şahsi değerlendirmelerini yansıtmaktadır" açıklaması yaptığı anımsatıldı. Açıklamada, daha önce de İlber Ortaylı, Üstün Dökmen, Ferhunde Öktem, Taha Akyol, Cihan Ünal'ın davet edildiğinin belirtildiğine yer verilen başvuruda, "Bu isimlerle Ömer Tuğrul İnançer’in adı birlikte anılmıştır. Böylece adı geçen şahıs, diğer saygın isimler gibi akademik ve sosyal hayattaki konumları ile sorgulanmayan şahsiyetler konumuna taşınarak, yapılan tercihin ideolojik boyutu gizlenmek istenmiştir" görüşüne yer verildi. 

Yaşananlara haklılık kazandırmaya yönelik açıklamaya izin verilmesinin, TBMM Başkanlığı’nın himayesini ortaya koyduğu savunulan başvuruda, şöyle devam edildi: 

"Adı geçenin vermiş olduğu konferansa ilişkin görüntü kayıtlarının Başkanlığınızda olduğu bilinmektedir. Bu nedenle, söz konusu kayıtların bir örneğinin grubumuza gönderilmesi, gerekli soruşturmanın açılması ve Yüce Meclis'in çatısı altında Atatürk devrimlerini 'köpekleştirme' olarak tanımlayan Cumhuriyet karşıtı, karanlık bu kişinin açıklamaları konusunda suç duyurusunda bulunulmasını talep ederiz.(AA)

Okunma Sayısı: 2952
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı