"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cumhuriyet gazetesi davası ile ilgili yeni gelişme

11 Eylül 2017, Pazartesi 18:00
Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında açılan davada taleplere ilişkin görüşünü açıklayan Başsavcıvekili Bölükbaşı, sanıkların tutukluluk halinin devamı yönünde karar verilmesini talep etti.

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında, "PKK/KCK, FETÖ/PDY ve DHKP/C'ye müzahir oldukları" iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma sonucunda firari sanıklar gazetenin eski genel yayın yönetmeni Can Dündar ve İlhan Tanır ile aralarında Akın Atalay, Kadri Gürsel, Ahmet Şık'ın da bulunduğu 6’sı tutuklu 20 sanığın yargılanmasına devam ediliyor. 

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısındaki binada görülen duruşmada, sanık savunmaları tamamlandı.

Duruşma Başsavcıvekili Hacı Hasan Bölükbaşı, tutuklu sanıklar Akın Atalay, Ahmet Şık, Kadri Gürsel, Mehmet Murat Sabuncu, Ahmet Kemal Aydoğdu ve Yusuf Emre İper’in tutuklu yargılanması yönünde karar verilmesini talep etti.

Geçen celse verilen ara karardan bu yana tutuklu sanıkların lehine değişen herhangi bir olgunun bulunmadığını belirten Bölükbaşı, tutuklu sanıklar yönünden uygulanacak adli kontrol hükümlerinin ise yetersiz kalacağına işaret etti.

Duruşmada, sanık avukatları, müvekkilleri yönünden tahliye talebinde bulunuyor.​

AA

Etiketler: cumhuriyet gazetesi
Okunma Sayısı: 2116
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı