"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dink soruşturmasında, 2 polise yakalama kararı

12 Ocak 2015, Pazartesi 14:48
Hrant Dink cinayeti soruşturmasında, mahkemenin serbest bıraktığı 2 polis hakkında savcının itirazı üzerine yakalama kararı çıktı.

Dink cinayetinde kamu görevlilerinin ihmali olduğu iddiasıyla yürütülen soruşturmada emniyet amiri Özkan Mumcu ile polis memuru Muhittin Zenit hakkında yakalama kararı verildi. İki polis savcı Gökalp Kökçü’ye ifade verdikten sonra tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği, Mumcu ve Zenit’i serbest bırakmıştı. Bunun üzerine Savcı Kökçü, bu karara itiraz etti. İtirazı değerlendiren 6. Sulh Ceza Hakimliği, 2 polis hakkında da yakalama kararı çıkardı. 

Özkan Mumcu dönemin Trabzon istihbaratında komiser, Zenit de polis memuru olarak görev yapıyordu. Zenit’in istihbarat elemanı olarak kullanılan sanık Erhan Tuncel ile irtibatlı olduğu belirtilmiş, cinayet sonrasında ikili arasındaki telefon görüşmesi basına yansımıştı. Öte yandan Dink’e yönelik eylem için İstanbul’a ve Ankara’ya gönderilen bilgilerin farklı olduğu kaydedilmişti. 

Okunma Sayısı: 1195
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı