"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Diyanet 'lüks makam aracı' iddialarına cevap verdi

13 Aralık 2014, Cumartesi 13:03
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’e Diyanet Vakfı’nın bütçesinden 1 milyon TL’ye Mercedes S500 model makam aracı alındığı iddia edilmişti. Diyanet İşleri bugün yaptığı basın açıklamasıyla o iddialara yanıt verdi.

Açıklamada lüks makam aracı alındığı iddiaları yalanlanmazken, satın almanın Türkiye Diyanet Vakfı imkanlarıyla gerçekleştirilmediği ve makam araçlarına ödenen paranın 1 milyon TL'nin çok altında olduğu bilgisi paylaşıldı.

İşte Diyanet'ten yapılan o açıklamanın tamamı:

13.12.2014 tarihli bazı basın yayın organlarında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Sayın Mehmet Görmez’e ve Başkanlık merkezindeki yetkililere Diyanet Vakfı bütçesinden lüks makam aracı alındığı şeklinde haberlere yer verilmesi üzerine milletimizin doğru bilgilendirilmesi adına aşağıdaki açıklamanın yapılması, zorunluluk arz etmiştir.

Diyanet İşleri Başkanlığı, milletimize yönelik din hizmeti faaliyetlerini Türkiye Diyanet Vakfıyla dayanışma içerisinde yürüten bir kurumdur. Milletimizin hayır-hasenat inancının eseri olarak Türkiye Diyanet Vakfına emanet ettiği bağışlar, ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında milletimizin desteğiyle filizlenen dini ve hayri faaliyetlerle eğitim hizmetlerine harcanmakta ve bu harcamalar kamuoyuyla her vesileyle paylaşılmaktadır.

Milletimizin emaneti olan bağışlarla Sayın Diyanet İşleri Başkanına veya Başkanlık merkezindeki yetkililere lüks makam aracı alındığını veya benzeri lüks harcamalar için kullanıldığını düşünmek dahi, Diyanet İşleri Başkanlığını ve onun milletin emanetine duyduğu derin saygıyı idrak etmemekle ilgilidir.

Bu itibarla; söz konusu haberlerde yer verildiği şekliyle Türkiye Diyanet Vakfı imkânlarıyla Sayın Diyanet İşleri Başkanına ve Başkanlık merkezindeki diğer yetkililere makam aracı alındığı iddiası asılsız ve mesnetsiz olduğu gibi, medya etiği açısından da iyi niyetten uzaktır.

Haberde yer verilen tüm araçlar, 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunuyla verilen izinlere ve Maliye Bakanlığının bilgisi dahilinde, Devlet Malzeme Ofisi tarafından gerçekleştirilen ihalelerle satın alınmış olup, satın alma bedelleri Devletin resmi belgelerinde saydam bir şekilde kayıtlıdır. Harcanan rakamlar bahsi geçen haberde yer verilen rakamların çok altındadır. Ayrıca harcamaların tamamı Türkiye Büyük Millet Meclisinin yanı sıra kamuoyunun denetimine de açıktır.

Türkiye Diyanet Vakfının son yıllara yaptığı etkin faaliyetlerle ülkemizde ve dünyada edindiği çok kıymetli ve saygın konumunun milletimizin vicdanında uyandırdığı derin heyecanın her geçen gün arttığı bir dönemde, çirkin ve gayr-ı ahlakî bir algı operasyonun bir parçası olarak tamamı bütçe kanunu ile sağlanan imkanlarla gerçekleştirilen harcamaları Diyanet Vakfıyla ilişkilendirmek, insaf ve hakkaniyetten uzaktır. Bu gerçek dışı haberlerle ilgili hukukî işlemler ivedilikle başlatılacaktır.

Okunma Sayısı: 4380
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hayati Binler

    14.12.2014 11:51:29

    Yazık! Çok sallama bir cevap olmuş. AKP'nin fikri yapısına münasip tarzda cevap verilmiş.

  • eşref

    14.12.2014 10:38:49

    kimilerinin beğenmediği Hristiyan dünyasının lideri Papa 30 bin tl lık arabayla gelir, bizim diyanet makam aracı olarak 1 milyonun çok altında fiyata makam arabası alır. Hesap günü iyi ki var. Hutbelerde israfın haram olduğunu söyle, sonra da bilmem kaç bin tl ye makam arabası satın al, olacak iş mi? Şimdiye kadar ne ile gidip geliyordu ki?

  • Hüseyin ŞAHİN

    13.12.2014 23:48:45

    ŞİMDİ DİYANETE HANGİ GÖZLE BAKILACAK?????

  • HÜSEYİN İLHAN

    13.12.2014 18:14:59

    Ülkede her kurumun başındaki şeffafız diyor diyor amma nedense bu şeffalığı rakam,adet,cins nev'inden izhar etmiyorlar.Peki müslüman kardeşinin sui zan etmesine neden olduğundan vebal altında olduklarını damı bilmiyorlar.Bilmiyorlarsa istifa etsinler.Yine lüks araçı idare almış olsada neden,neye hizmet ve ne beklentileriyle bunu almıştır diye düşünülmezmi.CUMA HUTBELERİNDE kul hakkını işlemekten aciz,başörtü zulmünde dut yemiş bülbile dönmüş DİYANET olsa ne yazar olmasa ne yazar.

  • mehmet çaloğlu

    13.12.2014 16:22:38

    Milleti koyun yerine koyasn bir bürokratın diyaneti müdafaası ancak böyle olabilişr. Neymiş efendim belirtilen rakkamdan çok aşasğı imiş isteyen devletin resmi organlarından öğrernebilirmiş. Efendim niye sen direk olarak belirtmiyorsun ? milleti enayi durumuna düşürüyorsun Ayıptır ayıp bu milletin parasını diyanet gibi kutsal bir kurumun böyle kanunlar arkasına sığınarak ,biz değil başkaları bu işleri ayarlıyor. Demek sizleri bu israf suçunun mesuliyetinden kurtarırmı? Papa bile türkiye ziyaretinde basit gördüğünüz bir araba ile gezebilyorsa, sizlere yazıklar olsun. Vergilerimi insafsızca israfta kullananlara haram olsun.

  • kamil dağıstanlı

    13.12.2014 15:34:17

    Yarın 'Yolsuzluk hırsızlık değildir' fetvasını verirse hiç kimse şaşırmasın.

  • ismail doğruer

    13.12.2014 13:19:20

    Marka ve fiyatın doğrusunu neden açıklamıyorsunuz? Gizlemek istenen bir şey mi var..

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı