"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Diyarbakır'da facia son anda önlendi!

23 Ekim 2015, Cuma 13:37
Diyarbakır’da anayolda bulunan bir menfeze yerleştirilen bomba, infilak ettirilmeden güvenlik güçleri tarafından tespit edildi.

Yolu ulaşıma kapatıp güvenlik önlemi alan jandarma, bombayı etkisiz hale getirdi. 

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, her türlü terör eylemlerinden korunması maksadıyla, emniyet ve asayişi temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbir alındığı belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi: “Bu tedbirler kapsamında vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak maksadıyla vatandaşların kullandığı karayollarında mayın ve el yapımı patlayıcı araması faaliyeti icra edilmektedir. 22 Ekim 2015 tarihinde Silvan-Diyarbakır karayolunda mayın ve el yapımı patlayıcı araması icra eden birliklerimizin karayolunu kontrolü esnasında Darköprü mevkiinde bölücü terör örgütü mensuplarının daha önceden yola yerleştirmiş olduğu tespit edilmiş ve birliklerimizin güvenli bölgeye geri çekinilmesine müteakip EYP patlatılmıştır. Patlamayı müteakip olay bölgesinde gerekli tedbirler alınmış olup, patlama sonucunda herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamış, karayolu kullanılamaz hale gelmiş ve karayolu ulaşıma kapanmıştır. Müteakiben yapılan çalışmalar sonucunda karayolu temizlenmiş ve tamir edilerek ulaşıma tekrar açılmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat özgürlüğünü rahatlıkla kullanabilmesini sağlamak amacıyla terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir.” 

Etiketler: diyarbakır, silvan, patlama, eyp
Okunma Sayısı: 1413
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı