"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Diyarbakır'da yük trenine saldırı

27 Şubat 2017, Pazartesi 13:34
Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Çarıklı beldesi Karpuzlu Mahallesi’nde patlama meydana geldi.

Batman istikametinden Diyarbakır'a gelen Devlet Demir Yollarına ait boş bir yük trenine Diyarbakır merkeze bağlı Karpuzlu köyü yakınlarında bombalı saldırı düzenlendi.

Daha önce raylara döşenmiş olan el yapımı patlayıcıların infilak ettirilmesi sonucunda, ham petrol taşımacılığında kullanılan vagonlardan 8'i raylardan çıkarak devrildi.

Vagonlardan ayrılan trenin lokomotifi ise patlama noktasına yaklaşık 100 metre mesafede durabildi.

OLAYDA YARALANAN OLMADI

Patlamanın ardından çevredeki köylülerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve ambulans ekibi sevk edildi. Bölgeye giden polis ekipleri güvenlik önlemi alırken, yaralı olmaması üzerine ambulanslar da kendi istasyonlarına çekildi.

El yapımı patlayıcının patlatıldığı bölgede güvenlik güçleri ikinci bir bombanın olabileceği ihtimaline karşılık uzun süre arama çalışmaları yaptı. Saldırıyı düzenleyenlerin yakında olma ihtimali üzerine bölgede operasyon başlatılırken, polis helikopteri de çalışmalara havadan destek verdi.

AA

Etiketler: diyarbakır
Okunma Sayısı: 2336
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı