"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Doğan Güreş'in farkı neydi?

17 Ekim 2014, Cuma 13:32
Habertürk yazarı Fehmi Koru, vefat eden Genelkurmay eski Başkanlarından Doğan Güreş'in farklı yönlerinin olduğunu anlatan bir yazı kaleme aldı.

"Doğan Güreş öldü. Türkiye’nin siyasi çalkantılar ve güvenlik zaafları açısından en muhataralı yıllarında Genelkurmay Başkanlığı yapmıştı. Emekliliği sonrası seçimlere katıldı ve DYP milletvekili olarak Meclis’te bulundu. "Arkasından yazılanlar, sonradan defalarca “Ben öyle demedim” açıklamasına rağmen kendisine atfedilen “Başbakan bana ‘Tak’ der, ben de ‘Şak’ diye yaparım” cümlesini mutlaka içeriyor" diyen Koru'nın yazısının ilgili bölümleri şöyle: 

"Ben ise kendisini başka cümleleriyle hatırlıyorum. (...) Zaman Gazetesi’nin Ankara temsilcisiydim. Şimdilerde Yeni Şafak’ta yazan Tamer Korkmaz’la birlikte Aslanlı Kapı’dan içeri girdik. (...) Org. Güreş’e her soruyu sorabilecek, aldığımız cevapları yazabilecektik; ama kendisine mal etmeden... “Genelkurmay’dan üst düzey bir kaynak”ın söylediklerini okuyacaktı gazete okurları... Verimli bir görüşme oldu. Görüşmenin bir yerinde, ben, “Çok olumlu konuşuyorsunuz, ama hükümetin yapmak istediği açılımlara karşı çıktığınız biliniyor” dediğimde, “Hangi konuda?” karşı sorusu gelmişti Org. Güreş’ten... Fazla düşünmeksizin, “Mesela, anadil konusunda” deyiverdim. 
"Şu cevabı o zaman beni çok şaşırtmıştı: “Çözümün önünde engel biz değiliz. Anadil konusunda da... Ben Çeçen asıllıyım ve annemle bir araya geldiğimizde hep Çeçence konuşuruz. Vatandaşların anadillerine karşı çıkmam nasıl düşünülebilir?” (...)

"Vefatı sonrasında çok yazı çıktı, ama Doğan Güreş’in “Tak-Şak Paşa” diye anılması dışında dişe dokunur tek bir değerlendirme okumadım. Onun bulunduğu makama gelen askerlerin “darbe” ile devletin başına geçme hesapları yapabildiği bir ülkede, Org. Güreş’in üniformasını çıkardıktan sonra bir siyasi partiden milletvekilliğine adaylığını koyup halktan oy istemesi, Meclis’te bulunduğu dönemde (1995- 2002) hep demokratik tavırlar sergilemesi, nedense hiç önemsenmedi. Yanlış anlaşılmasın: Kendisiyle sohbetlerimiz bir-ikiyi geçmedi; ama farklı bir asker olduğunu anlamam için yeterli sohbetlerdi bunlar... Allah rahmet eylesin."

Okunma Sayısı: 3100
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı