"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Genelkurmay'dan ilk önemli açıklama

16 Temmuz 2016, Cumartesi 11:21
"Darbeler ve cuntalar dönemi bir daha açılmamak üzere kapanmıştır"

Genelkurmay Başkanlığı'na vekaleten atanan 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Türkiye'de darbe teşebbüsünün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) emir komuta zinciri tarafından reddedildiğini söyledi. Dündar, "Türkiye'de darbeler ve cuntalar dönemi bir daha açılmamak üzere kapanmıştır" ifadesini kullandı.

Türkiye'de dün akşam saatlerinde emir komuta zinciri dışında bir hareketlilik başladığını belirten Orgeneral Dündar, "Genelkurmay karargâhında ve pek çok yerde komutanların bilinmeyen yerlere götürüldüğünü, çeşitli şehirlerde de yönetimi ele geçirmeye yönelik çalışmaların test edildiğini belirtti.

Darbe teşebbüsünün TSK emir komuta zinciri tarafından reddedildiğini kaydeden Orgeneral Dündar, şunları söyledi: 

" Milletimiz sokaklara inerek, tankların önüne geçerek demokrasimize ve cumhuriyete sahip çıkmışlardır. Gereken önlemler süratle alınarak sürecin önü kesilmiştir. Devleti ve milleti ele ele verip bu darbe girişimi akamete uğramıştır. Ancak Türkiye maalesef kendi meclisini bombalayan bir grubun cinnetine şahit olmuştur. Milletimiz, silahları kendisine çevirenlerin alçaklığını bu millet asla unutmayacaktır. Milletimizin her bir ferdine şükranlarımızı sunuyoruz."

Türkiye'de, darbeler ve cuntalar döneminin bir daha açılmamak üzere kapandığını kaydeden Orgeneral Dündar, "41'i polis, 2'si asker toplam 90 şehidimiz var maalesef. Ankara'da Tuğgeneral Sadık Köroğlu ve Tuğgeneral Özkan Aydoğdu başta olmak üzere 1563 asker tutuklanmıştır. Darbe teşebbüsü içinde yer alan 104 kişi ölü olarak ele geçirilmiştir" açıklaması yaptı. 

Dündar, halka, siyasi partilere ve medya kuruluşlarına darbeler karşısındaki tavırları nedeniyle teşekkür etti.

Okunma Sayısı: 2040
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı