"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gitmediği yerden HGS cezası geldi

31 Aralık 2014, Çarşamba 10:59
Beş yıldır Aydın dışına çıkmayan 39 yaşındaki pideci Adil Tosun’a ait arabaya, İstanbul-Ankara otoyolu Şekerpınar gişelerinden kaçak HGS geçişi cezası geldi.

Arabası hususi olmasına karşılık tek geçiş ücretinin 26,5 TL yazıldığını söyleyen Tosun, yanlışlık buradan da belli olmasına rağmen cezayı iptal ettirmeyi başaramadı. Kaçak geçişin cezası, normal bedelin 10 katı ve gecikmeyle birlikte 291,5 TL oldu.

Otoyol gişelerinden kaçak geçiş cezasının hiç gitmediği yerden geldiğini belirten Adil Tosun, “HGS’den, 09 FL 991 plakalı aracımla kaçak geçmişim gibi işlemi yapmışlar. Ben bahse konu yere araçla değil, araçsız da gitmedim. Bahse konu ceza, 16 Ağustos 2013 yılında kesilmiş. O gün ben işyerimde, pideci dükkanımdaydım. Aracım da buradaydı. Başka bir araç kaçak geçmiş, cezayı benim aracın plakasına kesmişler. Hem hususi araçların bir kez geçmesi 26,5 TL değil, 3 TL. Bu kaçak geçişin benim aracım olmadığı açık ve net. Cezaya itiraz için müşteri hizmetlerini arıyorum ama ulaşamıyorum. Bazen bekleyen 40 kişi diyor. Bekliyorum ama sıra bana gelince telefon kapanıyor. Bu yapılanlar haksızlık ve zulüm.” dedi.

Derdini anlatacak muhatap bulamayınca bunalıma giren Tosun, “Ben oraya gitmedim. Beş yıldır Aydın’dan dışarıya çıkmadım. HGS geçişi, özel araçlarda bu kadar değil. Tek geçiş 26,5 TL diyor. Benim aracım küçük araç, bir geçiş bu kadar tutmaz. Sanırım bu bir kamyon veya otobüs; plakayı yanlış yazmışlar, o da benim araca isabet etmiş. Bu cezayı iptal ettiremeyince kendimden şüphe eder oldum, rüyamda mı gittim diye. Maliye’ye gittim, yapılandırmadan faydalanayım, kurtulayım dedim. Uğraşmaktansa anaparası olan 26,5 TL’yi ödeyeyim diye. Yapılandırma bu cezaları kapsamıyormuş. Az para değil. Hakkımı sonuna kadar arayacağım. Bunları yazanlar daha dikkatli olmalı. Ufak bir hata yüzünden bizim gibi masum insanların huzuru kaçıyor. Şimdi işimi gücümü bırakıp bununla uğraşıyorum. Haklıyız ama haklı olduğumuzu iletecek merci yok. Böyle giderse hakkımızı mahkeme arayacağız, o da ayrı bir dert.” şeklinde konuştu.

Etiketler: hgs, ceza
Okunma Sayısı: 1423
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı