"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gözaltında can veren Gökhan öğretmen ‘yalnız’ gömüldü

08 Ağustos 2016, Pazartesi 11:19
Darbe girişiminin ardından gözaltındayken vefat ettiği açıklanan tarih öğretmeni Gökhan Açıkkollu’nun cenazesi İstanbul’da toprağa verilemedi. Konya’daki cenaze namazına da cami imamı gelmedi.

Ümraniye Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin tarih öğretmeni Gökhan Açıkkol, darbe girişiminin ardından 23 Temmuz’da gözaltına alınmıştı. Gözaltı sırasında rahatsızlanan Açıkkol’un, 5 Ağustos’ta sabaha karşı öldüğü açıklanmıştı.

Açıkkollu’nun cenazesini teslim alan babası Ayhan Açıkkollu, “Oğlumun cenazesinin OHAL nedeniyle İstanbul’da defnedilmesine izin verilmedi. Yine de defnedileceği taktirde Ballıca’daki ‘Hainler Mezarlığı’na, her hangi bir İslami koşullar yerine getirilmeden pazartesi günü defnedileceğimiz söylendi” diye konuştu.

İstanbul’da toprağa verilemeyen Açıkkollu’nun cenazesini ailesi Konya’ya götürdü. Ancak bu kez de cami imamı gelmeyince cenaze namazını bir mahalleli kıldırdı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, darbe girişiminde bulunanların cenaze namazının cami imamları tarafından kılınmayacağına ilişkin talimat vermişti.

‘Cumhurbaşkanı kandırıldıysa, biz de kandırıldık’

Baba Açıkkol, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıklamasına atıfla oğlunun da kandırıldığını söylemişti: “Oğlum hiçbir işe karışmadığı, hiçbir şey yapmadığı halde vatan haini oluyor. FETÖ nedir, kimdir tanımayız etmeyiz. Zamanında olmuştur, Müslüman adam, hoca adam diye… Ne bilelim zamanında böyle yapmış. Bizim çocuğumuzun ne suçu var? Zamanında Cumhurbaşkanımızın kendisi de kandırılmış, biz de kandırıldık eğer bir şey varsa… Zannetmiyorum bir şey olduğunu da olmuşsa biz de kandırıldık.”

DHA

Etiketler: gökhan açıkkolu
Okunma Sayısı: 6136
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • tad

    8.8.2016 23:04:30

    Cok ayip cok.. zengin bir sanatci veya mason oldugunde siraya giren imamlar ayip etmisler yazik.. Ah üstadim sana ne kadar muhtaciz..

  • erhan

    8.8.2016 19:05:12

    Suçlanan insanlar hakkında bir tane mahkeme kararı yok.iftira ve diz boyu zannlar var.İslamda bir günahın tasdiki için bile kaç tane şahit gerekiyor.hukuk zanla iftirayla işlemez.Ancak gücün adaletsizliğinde bu olur.Bir gün adalet güneşi doğacak

  • şeyma

    8.8.2016 15:09:50

    islamın kirletilmesine karsşı gunlerdır duyulan öfkenin yansıması nasıl bu olabilir,öncelikle sunu bilinki benm inandığm islam henüz gözaltında olan ve sucu kesinleşmemiş olan bir insana bunu reva görmez hele de o insan ben müslümanım diyorsa yazıklar olsun acınız öfkeye dönüşüpte inancınızın önüne gectiği için

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı