"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hakaret ve iftira cezasız kalmadı

13 Nisan 2018, Cuma 00:03
Gazetemiz ve eski Yönetim Kurulu Başkan Vekilimiz İsmail Özdemir hakkında, sosyal medya hesabından hakaret ve iftira dolu paylaşımlar yapan Mesut Çoban mahkeme tarafından para cezasıyla cezalandırıldı.

Gazetemiz ve eski Yönetim Kurulu Başkanvekilimiz İsmail Özdemir’e sosyal medya platformu Facebook üzerinden yalan, iftira ve hakarette bulunan Mesut Çoban için açılan ‘hakaret ve iftira’ dâvâsının 4. celsesi geçen Çarşamba günü yapıldı. Bakırköy 28. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, “Sanığın sübut bulan hakaret suçundan eylemine uyan TCK.nın 125/2 yollaması ile 125/1Maddesi uyarınca suçun işlenişindeki özelliklere sanığın amaç ve saikine göre takdiren ve tercihan 90 gün adlî para cezası ile cezalandırılmasına Sanığın eylemini zincirleme şekilde gerçekleştirdiğinden sanığa verilen cezada TCK’nun 43 maddesi uyarınca taktiren 1/4 oranında arttırım yapılarak 112 gün adli para cezası ile cezalandırılmasına Sanığın geçmişi ve duruşmadaki tutum ve davranışı lehine takdiri indirim sebebi kabul edilerek sanığa verilen cezadan TCK.nın 62. maddesi uyarınca takdiren 1/6 oranında indirim yapılarak sanığın 93 gün adlî para cezası ile cezalandırılmasına, CMK.nın 231. maddesi uyarınca sanık hakkında verilen hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına” hükmetti. 

Avukat ve mahkeme masrafları da sanığa ödetildi

Sanık Çoban’a mahkeme, “1860 TL adli para cezası ile cezalandırılmasına. CMK.nın 231/11 maddesi uyarınca denetim süresi içerisinde kasten yeni bir suç işlemesi durumunda verilen hükmün açıklanmasına, katılan kendisini vekil ile temsil ettirdiğinden hüküm tarihinde yürürlükte bulunan avukatlık asgari ücret tarifesi uyarınca maktu 2180 TL vekâlet ücretinin sanıktan tahsili ile katılana verilmesine ve bu dosya için yapılan uzlaştırma gideri 100 TL, 3 adet davetiye gideri 33 TL olmak üzere toplam 133 Tl den ibaret yargılama giderinin sanıktan tahsiline” karar verdi.

İstanbul – Ülker Caba  

Etiketler: yeni asya, mahkeme
Okunma Sayısı: 4890
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı