"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hep aynı laflar

15 Mart 2016, Salı 00:02
Türkiye son birkaç yıldır terör örgütlerinin operasyon sahası haline geldi. Sadece son 8 ayda 209 kişi kanlı terör saldırılarında can verdi. Hükümet yetkilileri her terör saldırısının ardından benzer sözlerle “aydınlatacağız, tedbir alacağız” vb sözlerle birlik - beraberlik çağrısı yaparken, hiçbir sorumlunun istifa etmemesi tepki çekiyor.

11 MAYIS 2013 REYHANLI PATLAMASI

“Sabırlı olacağız”

Cumhurbaşkanı (o dönemde Başbakan) Recep Tayyip Erdoğan Reyhanlı saldırısının ardından o dönem Türkiye’de bahar rüzgarları estiren Çözüm Süreci’ne sahip çıkıyordu.  “Bu süreç hassas süreç özellikle çözüm süreci diye ülkemizde yeni dönemi başlattık. Bu yeni dönemi hazmedemeyenler ülkemizdeki özgürlük havasını teneffüs edilmesine olumlu bakamayanlar bu tür eylemler içine girebilir” diyen Erdoğan, “Bu hassasiyetleri kaşımak suretiyle de yapılmış olabilir. Sabırlı olacağız bu süreci aşacağız” ifadelerini kullanmıştı. Saldırı sonrası hükümeti suçlamanın fırsatçılık olduğunu dile getiren Erdoğan,  “Bugün bir olmak, beraber olmak, 76 milyon acıyı paylaşmak, saldırılara birlikte göğüs germek, tüm dünyaya birlik fotoğrafı sunmak zorundayız’’ ifadelerini kullanarak hükümeti eleştirenlere yüklenmişti. Olayın aydınlatılması için çalışma başlatıldığını belirten Erdoğan, “Tek yürek olarak bu acıyı aşacak, böyle acıların yaşanmasının da önüne geçeceğiz” demişti.           

20 TEMMUZ 2015 SURUÇ PATLAMASI

“Mücadelemiz sürdürülecek”

Şanlıurfa ilinin Suruç ilçesinde düzenlenen bombalı intihar saldırısı. Saldırıda 34 kişi öldü, 100’den fazla kişi yaralanmıştı. Saldırıyı KKTC’ye gitmek üzereyken öğrenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Bu vahşeti işleyenleri şahsım ve milletim adına lanetliyorum, kınıyorum’  terörü lanetlemişti.  Başbakan Ahmet Davutoğlu da “Türkiye’yi kana bulamak isteyen kim olursa olsun ona karşı tedbir alırız” diyerek  “Türkiye’de terör tehdidine karşı alınacak tedbirler hususunda tereddüt söz konusu olmayacaktır. Mücadelemiz sürdürülecek” ifadelerini kullanmıştı. 

10 EKİM 2015 ANKARA PATLAMASI

“Terörle mücadele kararlılıkla devam edecek”

Patlamada 107 kişi öldü, 250 dolayında insan da yaralandı. Türkiye’nin gördüğü en büyük terör saldırı olarak tarihe geçen Ankara saldırısının ardından da hükümet yetkilleri öncekilere benzer açıklamalr yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan istifa çağrısı yapanlara karşı “Devlet yönetiyoruz ve insanız hepimiz hata yapabiliriz” derken yakınını kaybeden 107 ailenin yüreğine su serpiyordu. Başbakan Ahmet Davutoğlu’da Türkiye Cumhuriyeti’nin bundan önce olduğu gibi bundan sonra da milletimizin birlik ve huzuru için terörle yürüttüğü mücadeleyi büyük bir kararlılıkla sürdüreceğini belirterek, ülkemizi hedeg alan hain odakların en ağır biçimde cezalandıracağını söylemişti. Türkiye’de bir kaos havası, panik havası  oluşturulmak istendiğini ifade eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, bu konuda güvenlik tedbirleri almak dışında en büyük güvencenin halkın sağduyusu ve demokrasinin gücü olduğunu vurgulamıştı.

12 OCAK 2016 SULTANAHMET

“Hiçbir şekilde geri adım atılmayacak”

12 Ocak 2016’da İstanbul’da Sultanahmet Meydanında yabancı turistlere yönelik yine bir canlı bomba eyleminde 12 kişi ölmüş 15 kişi de yaralanmıştı. Saldırı sonrası açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu saldırı bir kez daha millet olarak terör karşısında, terör örgütleri karşısında tek yürek, tek vücut olmamız gerektiğini göstermiştir” ifadelerini kullanarak, “Türkiye’nin terörle mücadele konusundaki kararlı ve ilkeli duruşu sonuna kadar devam edecektir” demişti. Başbakan Davutoğlu ise, terörle mücadelede hiçbir şekilde geri adım atılmayacağını belirterek saldırının faili IŞİD’e  hak ettikleri cezayı mutlaka vereceklerini söylemişti. 

17 ŞUBAT 2016 ANKARA PATLAMASI

“Asla geri adım atmayacağız”

17 Şubat 2016’da Ankara’nın Çankaya ilçesinde, Genelkurmay Başkanlığının, asker lojmanlarının ve Kara Kuvvetleri Komutanlığının bulunduğu bölgede Türk Silahlı Kuvvetlerine ait askeri servis araçlarına yönelik saldırı düzenlendi. Bomba yüklü araçlarla düzenlenen saldırıda, 29 kişi öldü, 61 kişi de yaralandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadelede veriler kayıplara yenilenin eklenmesinin Türkiye’nin sabrını zorladığını söyledi. Teröre mücadelede kararlılık mesajı veren Erdoğan, “Saldırılara misliyle karşılık verme konusundaki kararlılığımız, bu tür eylemlerle daha da güçlenmektedir” diye konuştu. Başbakan Ahmet Davutoğlu da “Bütün terör örgütlerine karşı verdiğimiz haklı mücadelede asla geri adım atmayacağız” dedi. 

13 MART 2016 ANKARA SALDIRISI

“Endişe etmeyin, terör dize getirilecek”

13 Mart Ankara Kızılay Güvenpark’ta Gama İş Merkezi’nin karşısındaki otobüs duraklarının yanında bomba yüklü araçla saldırı yapıldı. Ankara Valiliği, olayda 37 ölü 75 yaralı olduğunu duyurdu. Erdoğan yaptığı açıklamada saldırıyı lanetlerken, “Devletimiz, her türlü terör tehdidi karşısında, meşru müdafaa hakkını kullanmaktan asla vazgeçmeyecektir. Vatandaşlarımız endişe etmesin, devletimizin tüm kurumlarının milletimizle iş birliği içinde yürüttüğü terörle mücadele mutlaka başarıyla neticelenecek, terör dize getirilecektir” ifadelerini kullandı. İçişleri Bakanı Efkan Ala da, Terörle mücadelede kararlılığımız hiçbir zaman bu tür saldırılarla engellenemeyecektir ve terör bu ülkenin ayağından pranga olmaktan bertaraf edilecektir. Bu ülke ayağındaki bu prangayı da milletin kararlılığıyla, vakur duruşla ve etkili bir mücadeleyle ayağından söküp atacaktır”  ifadelerini kullandı. Adalet Bakanı Bozdağ da “Türkiye, terörizm, terör örgütleri ve teröristle etkin, kararlı ve dirayetli mücadelesini, bunların kökü kazanıncaya kadar sürdürecektir” dedi. 

Haber: Gökhan Yılmaz / [email protected]

 

Haber Merkezi

Etiketler: gökhan yılmaz
Okunma Sayısı: 2032
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı