"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İhraç edilen öğretmen, iade kağıdını almaya işçi tulumuyla gitti

15 Ocak 2018, Pazartesi 19:06
Telefonunda ByLock olduğu iddiasıyla işten atılan ve son KHK ile işine iade edilen öğretmen işe iade kağıdını almaya işçi tulumuyla gitti. İhraç edildikten sonra geçinebilmek için oto tamirciliğine başlayan öğretmen, ‘Yağlı elbiselerimden utanmıyorum. Bu benim onurumdur" dedi.

Telefonunda ByLock olduğu iddiasıyla işinden atılmış olan Eğitim Sen üyesi öğretmen Semih Babacan’ın “Mor Beyin” mağduru olduğu anlaşıldı. Son KHK ile görevine iade edilen Babacan, iade yazısını almaya işçi tulumuyla gitti. Semih Babacan, Şanlıurfa sanayi sitesinde otomobil tamirciliği yapıyordu.

‘KENDİMİZİ HİÇBİR YERE ANLATAMADIK’

Cumhuriyet gazetesinden Zehra Özdilek’in haberine göre; Eğitim Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İsmail Tutal, 686 sayılı KHK ile ihraç edilen üyeleri Semih Babacan’ın oto tamirciliğine başlayıp onuru ile ekmeğini kazanmaya devam ettiğini söyledi.

Tutal, “ByLock yüzünden ihraç edildiğini öğrenir öğrenmez savcılığa dilekçeler verildi. Eğitim Sen üyesi olduğunu, FETÖ ile ilgisinin olmadığını her yere söyledik ama sesini duyuramamıştık. Hiçbir yere kendimizi anlatamadık. Son KHK ile görevine iade edildi” diye konuştu.

‘EL PENÇE DİVAN DURMADIK’

Tutal, kendilerinin vatan hainiymiş gibi bir pozisyona koyulup bir gecede mesleklerinden edildiklerine değinerek, “Bizi mesleklerimizden ihraç ettiler aç kalacağımızı, itaat edeceğimizi, kendilerine karşı el pençe duracağımız zannettiler. Biz asla bunu yapmadık. Direndik. Dayanışma fonları oluşturarak birbirimize kenetlendik” dedi. Semih Babacan’ın üniversite öncesi tamircide çalıştığını dile getiren Tutal şöyle devam etti:

“İhraç edildikten sonra bakmak zorunda olduğu eşi ve çocuğu olduğu için tekrar o işi yapmaya başlamıştı. Semih o elbiseleriyle işe iade kâğıdını almaya giderek ‘Ben sanayiden çıktığım yağlı elbiselerimden utanmıyorum. Bu benim onurumdur, ekmeğimi kazandım. Bu elbiselerimle Milli Eğitim’e girip iade kâğıdımı aldım. Utanmadığımı görün belki siz utanırsınız’ mesajını verdi. Çok onurlu bir davranıştır.”

Okunma Sayısı: 8047
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Alper A.

    15.1.2018 23:31:04

    Helal olsun, darisi tum adum ve magdurlarin ivedilikle başina olsun.

  • renas

    15.1.2018 20:23:56

    Cok dogru cok onurlu bir durus.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı