"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İşter yeni Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına seçilen yeni isim

19 Mayıs 2015, Salı 12:08
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına, Yargıtay 14. Ceza Dairesi Mehmet Akarca seçildi.

Hasan Erbil'in görev süresinin dolması nedeniyle boşalan Başsavcılık için 28 Nisan'da Yargıtay Genel Kurulunda seçim yapılmıştı. 

Seçimde, en çok oyu alan 14. Ceza Dairesi Başkanı Mehmet Akarca, 18. Ceza Dairesi Başkanı Hamdi Yaver Aktan, 7. Ceza Dairesi Başkanı Mehmet Mutlu, 10. Ceza Dairesi Üyesi Hüsnü Uğurlu ve 15. Ceza Dairesi Başkanı Haydar Erol'un isimleri sıralı liste halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargıtay'daki seçimde 170 ile en çok oyu alan Mehmet Akarca'yı Başsavcı seçti.

Akarca, 4 yıl görev yapacak.

Yargıtay üyeliğine 18 Ocak 2010'da seçilen Mehmet Akarca, evli ve iki çocuk babası.

AA

Okunma Sayısı: 2158
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı