"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mardin'de karakola saldırı: 2'si asker 3 şehit, 24’ü asker 38 yaralı

09 Temmuz 2016, Cumartesi 16:00
Mardin-Diyarbakır kara yolu üzerinde bulunan Cevizlik Jandarma Karakolu'na, PKK'lı teröristler tarafından bombalı araçla yapılan saldırıda 1'i astsubay 2 asker, diğeri sivil 3 kişi şehit oldu, 24’ü asker, 1'i korucu ve 13 vatandaş toplam 38 kişi yaralandı.

Yaralılar, Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olay, 13.00 sıralarında, Mardin-Diyarbakır kara yolu üzerinde bulunan merkez Artuklu ilçesi Sultan Şeyhmus beldesi Cevizli Köyü Jandarma Karakolu’nda meydana geldi. Nizamiyede görevli askerler, yaklaşan bir araca “dur” ihtarında bulundu. İhtara uymayan araç yaklaşmaya devam edince, askerler ateş açtı. Bunun üzerine araçta bulunan terörist, bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Patlamanın ardından karakolda yangın çıkarken, önceden araçtan inerek karakol çevresinde pusuya yatan teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandı. Çatışma sırasında köylülerden de yaralananlar oldu. Patlamada, karakol binası ağır hasar görürken, çevresinde bulunan evlerde de hasarlar oluştu. Saldırı sonrasında bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Olay yerinde çok sayıda itfaiye aracı, UMKE ve AFAT ekipleri yönlendirildi.

 

 

DHA

Okunma Sayısı: 2663
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı