"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mevlid yasağına Kuytul’dan tepki

17 Ekim 2017, Salı
Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul, son anda keyfi olarak iptal edilen Kocatepe Bediüzzaman mevlidi hakkında “Türkiye’de öyle bir iktidar var ki her şeyin kendilerinde toplanmasını istiyorlar, Bediüzzaman’a da onlar sahip çıkmak istiyor” dedi.

Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul, Yeni Asya Gazetesi’nin düzenlediği Kocatepe Bediüzzaman Mevlidi’ne son anda getirilen keyfi engeli nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna sert bir dille cevap verdi. Kuytul, “Bize yaptıklarını onlara da yapıyorlar, ben yıllardır bunu söylüyorum, yapılan konferansların engellenmesi tek bir cemaatle sınırlı kalmayacak bütün cemaatlere sirayet edecek diyorum” diye konuştu.  Kuytul, “Bu mesele ne kadar devam eder bilemiyoruz, ama benim gördüğüm şu; Türkiye’de öyle bir iktidar var ki, öyle idareciler var ki sadece masum insanlara acımasızca davranmıyorlar, birçok masumu hapse dolduruyorlar, aynı zamanda her şeyin kendilerinde toplanmasını istiyorlar. Bediüzzaman’a da onlar sahip çıkmaya çalışıyor” şeklinde konuştu. 

Sen ne anlarsın Risale-i Nur’dan!

Keyfî engeli sert bir dille eleştiren Alparslan Kuytul, “Cumhurbaşkanının oğlu, (Nurculara Bediüzzaman Mevlidi için izin verilmezken, bu onların hakkı, onlar Nurcu) kapalı spor salonunda Bediüzzaman Sempozyumu düzenliyor ve çıkıp orada konuşma yapıyor. Sen ne anlarsın Risale-i Nur’dan! Sen ömrün boyunca Risale mi okudun, ders mi aldın, ders mi verdin?” dedi. Alparslan Kuytul, “Parlamento saf dışı, ona gerek yok, nasıl olsa ‘onlar’ var, Bakanlar Kurulu’na gerek yok, nasıl olsa onlar var, Başbakan’a gerek yok, zaten ha var, ha yok, nasıl olsa onlar var” ifadelerini kullandı. “Cemaatlere, tarikatlara gerek yok, nasıl olsa AKP var, Bediüzzaman Mevlidi yapmalarına da gerek yok, nasıl olsa AKP onu da yapar” diyen Kuytul, “Nereye gidiyoruz, her şeyi çatınızda toplayarak mı ümmeti bir araya getireceksiniz?” sorusunu sordu.

Benim güvenliğimi sağlayamayacak emniyet ne işe yarıyor?

Kuytul, Emniyet’in mevlid iptali için gösterdiği gerekçeleri okuduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti; “Bize yapıldığı gibi eften lütfen bahaneler, emniyetin gönderdiği yazıyı okudum, bize söylenen gibi saçma sapan, komedi olan tamamen yalan dolan dan ibaret bir metin. Aynı hikayeler. İyi bir yalan bulmuşlar herkese aynı gerekçe: güvenliği sağlayamayız! O zaman şu memlekette her hafta Cuma namazı kılınıyor onu da iptal et. Bomba patlayabilir! Çok şükür bir şey olduğu yok, namazı kılıp dağılıyoruz. Benim güvenliğimi sağlayamayacak emniyet ne işe yarıyor? Bir konferans veya mevlidin güvenliğini sağlayamayan emniyet ne işe yarıyor? Şimdiye kadar sağlıyordunuz da şimdi mi sağlayamıyorsunuz?”

HABER: FETHİYE SONGÜL AKAY

***

Okumak için tıklayınız:

Yasaklanan mevlide tebrik mesajları

 

Etiketler: mevlid, kuytul
Okunma Sayısı: 7326
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Fatih Erdoğan

    18.10.2017 01:27:48

    Herkes sustu, bir Alparslan Kuytul konuşuyor. Nerde haksızlık varsa, mazlum eziliyorsa, bu beyfendi kendini siper ediyor. Hayret ile takip ediyorum kendisini uzun zamandır. Yolu açık olsun. Kendisini tebrik ediyorum.

  • Arif

    17.10.2017 19:29:17

    Hakkı cesurca konuşan tüm Hocalardan Allah cc Razı Olsun

  • ALİ

    17.10.2017 18:43:23

    Hoca efendi her şeyiyle haklı ama Bediüzzamana sahip çıkma konusunda yanılıyor.Siyasal islamcılar hiçbir dönemde Üstadı ve Risalei nuru kabul etmediler.Üstadın bir iki deyişini slogan olarak kullanırlar ama Nurcuları hiç sevmezler

  • HÜSEYİN İLHAN

    17.10.2017 14:19:59

    Osmanlıya sahip çıkıyoruz derler,OSMANLININ DÜŞMANININ YAPTIKLARINI YAPARLAR, Dine sahip çıkıyoruz derler,ALLAH CC.nin haram kıldığı israfı eder,kendi aranızda helaleşin dediği KUL HAKKINA saat değil an be an girmedeler, Eğitim bizim işimiz derler,eğitim yap-bozu geçmiş halde deneme tahtası olmuş. Gençlik bizim emanetimizde derler,gençler arasında alkol,sigara,uyuşturucu kat be kat artmış beyler sefadalar. Bunblarda ne ALLAH KORKUSU,NE DE KULDAN UTANMA KALMAMIŞ.AR DAMARI ÇATLAYANLARDAN HERŞEY BEKLENİR.Çünküüü OHAL var.

  • Hakan Aydın

    17.10.2017 13:59:45

    Birçok Hocayı ya susturdular veya dahada kötüsü yanlarına çektiler yalnız Alparslan kuytulu çekememişler gibi görünüyor Bu hoca doğruları her zaman konuşuyor Mazlum neredeyse yanımda durmayı biliyor Allah selamet versin onun gibi hocaların sayısını arttırsın inşallah

  • Ali Ak

    17.10.2017 13:57:08

    Kuytul Hoca her zamanki gibi Tüm ihtilafları bir yana bırakıp, mazlumun yanında durmuş. Ne denirki Allah şanını yüceltsin.

  • Recep gündoğan

    17.10.2017 13:53:07

    Doğguları korkmadan konuşabilen birkaç kişiden biridir, Alparslan Kuytul.

  • Recep gündoğan

    17.10.2017 13:51:30

    Hocamın değerlendirmesi çok yerinde tebrik ediyorum.

  • Ünal Yaprak

    17.10.2017 12:10:09

    Helal olsun adama doğruları söyleyebiliyor.

  • Aysun

    17.10.2017 11:03:22

    Hakkı Haykıran, Susmayan Hocalarımızın çoğalması dileğiyle, Muhterem hocamızı tebrik ederiz...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı