"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

MİT TIR'ları soruşturmasında tutuklanan subaylardan itiraz

07 Aralık 2015, Pazartesi 13:09
MİT TIR'ları soruşturmasında tutuklanan biri emekli üç subay tutukluluklarına itiraz etti. İstanbul Sulh Ceza Hakimlikleri'nin yetkisiz mahkemeler olduğu savunuldu.

Tümgeneral İbrahim Aydın, Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ve emekli Albay Burhanettin Cihangiroğlu'nun avukatları tutuklama kararını veren istanbul 2. Sulh ceza Hakimliği'ne itiraz etti. 

Celepoğlu'nun avukatı itiraz dilekçesinde, "Müvekkilim asker kişidir, yetkili askeri mahkemelerdir'' görüşünü iletti.  

Dilekçede, suçlamaların askerlik göreviyle ilgili olmadığı savunulsa bile olayın  Adana'daki TIR soruşturmasını yürüten HSYK müfettişlerince soruşturulması gerektiği belirtildi. 

İstanbul Sulh Ceza Hakimlikleri'nin hem yetkisiz, hem de görevsiz mahkemeler olduğu savunuldu. 

Tümgeneral Aydın ve emekli Albay Cihangiroğlu'nun avukatları da müvekkilleri hakkındaki tutuklama kararlarının kaldırılmasını talep etti. 

''MİT TIR'ları'' soruşturmasında tutuklanan iki generalde, TIR'ların kime ait olduğunu ve içindekileri bilmediklerini ifade etmişti. Ancak ''gizli tanık'' Alparslan'ın ifadesi komutanları tutuklamaya götürmüştü. 

DHA

Etiketler: mit tırları, tutuklu, subay
Okunma Sayısı: 1593
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı