"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Nihat Hatipoğlu savunmada

12 Aralık 2014, Cuma 10:41
Bugüne kadar şahsı ve yaptığı programlarla ilgili bir çok eleştirinin hedefi haline gelen İlahiyatçı- Yazar Nihat Hatipoğlu, bugünkü yazısında suskunluğunu bozdu.

Sabah Gazetesinde bugün yayınlanan "10 yılda ne yaptım (Bir muhasebe)?" başlıklı yazısına "Bundan 15 yıl öncesini düşünün. Namaz vakitleri tartışmalarla üçe indirilmiş! Tavuk kurban olur mu olmaz mı konuşuluyor. Dine karşı, karşıt bir din hamlesi var, evdeki hanımlar, camiye gitmeyenler, gençler kulaktan duyma bilgilerle yetiniyorlar. Özellikle 'tesettür' gibi hassas konularda yeterli bilgisi olmayan; cumaları kılan, kendini sade Müslüman sayan milyonlar var. Din onların hayatının önemli bir paydası değil; kandil gecelerinin hatırlanan kandil simidi, belki güzel bir mesaj belki birkaç rekat namazdan ibaretti." ifadeleriyle başlayan Hatipoğlu, "Biz ne yaptık?" dedi ve bugüne kadar yaptığı hizmetleri sıraladı.

İşte Hatipoğlu'nun yazısındaki o bölüm:

Biz ne yaptık? 

*Biz şu 10 yılda bununla yetinmedik. Ama her yaptığımızı da şova çevirip anlatmadık. Sakladık. Gizledik. Hiçbir yardımımızı ilan etmedik. Fakat en azından, artık lazım olan kadarını söyleyeyim: 

 *Ankara Gölbaşı'nda 5 katlı bina yaptık, 200 öğrenciyi alim yapmak için ücretsiz orada okutacağız. Tamamen aile olarak bunu inşa ettik ne yardım istedik, ne yardım diledik. Ne de bağış aldık. 

 *Bağlum ilçesinde yine kızlara yönelik bir bina yapmak için faaliyete başladık. Burada da 200 kız öğrenciyi din konusunda alime yapacağız. Burayı da kendi ailevi imkânlarımızla başaracağız. 

 *Sayısı 100'e ulaşan öğrenciye burs veriyoruz. 

 *Bugüne kadar 'Günlük Dualar' kitabımdan 500 bine yakın eseri seyirciye ücretsiz ulaştırdık, gönderdik. Göndermeye devam ediyoruz. 

 *50'ye yakın kitap; 200'e yakın kaset, cd ve dvd çıkardım. Bunların gelirlerinden yığınla hayırlı iş yaptık. 

* Bugüne kadar (14 sene boyunca, öncesi hariç) 4 bin konferans verdim. Her konferansıma 5 bin kişi gelmişse 20 milyon insanla kucaklaştım. 

* 2000'e (Dosta Doğru, İftar, Sahur, Soru-Cevap, Kuran Sünnet ve Kandiller) TV programı yaptım. 

 *6000 saat yayın yaptım. 

Çamur at izi kalır

Şimdi bu hizmetin tümünü etkisiz hale getirmek, tümünü lekelemek, etkisizleştirmek, İslam'a ve Hz. Peygamber'e olan bu yönelişi engelleyecek maddesel bir algı oluşturmak için çamur atan yalancı ve iftiracılarla karşılaşıyoruz.

Şu otelde kaçak bir kat var, gibi yalan, dolan ve iftira dolu haberlerle bütün bu hizmetleri akamete uğratmaya çabalayanlar var. 35 odalı bir butik otelimiz var. Arkadaşlarla, borçlanarak, kendi alınterimizle kurduğumuz bir mekân. Hem misafirimizi ağırlıyor hem giderini karşılayacak bir ağırlama yapıyor. Bu mekânı devleştirdiler. Manşet yapacak kadar kendilerini kaybettiler iftira attılar. Bu mekân alındığında 4 katlı, bugün 4 katlıdır. İşte belgesi. "İftiranızı geri çekin" desek de duymazdan geldiler. Yalan söylediler. Tekzip ediyoruz. Yayınlamıyor. Vicdanınız yok mu, bu iftiralardan ne beklersiniz diyoruz utanmadan sırıtıyorlar. Çünkü kendi iradeleriyle değil, talimatla saldırıyor ve çamur atıyorlar. Biz hepsinin farkındayız. Emir verenleri de... Derdimiz dünyalık olsaydı; gökdelenler diker, siz de ancak gölgesinden geçerdiniz. Önümüze konulan siyasi veya farklı imkânlara balıklama atlardık. Elbette biz yazıyoruz, melekler de yazıyor. Allah da en yüce ve şaşmaz hakem olacaktır. Mahkeme-i Kübra'da bu iftiracıların imanına talip olacağım. Bu yalan ve iftira haberlerini yapan, yayan, vesile olan kim varsa, asla hakkımı helal etmeyeceğim.Çünkü onların derdi, benim anlattıklarım.Gücünüz bizi susturmaya yetmeyecek.

Okunma Sayısı: 1299
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • remzi kal

    11.2.2015 00:05:21

    hocamızın savunmaya ihtiyacı yok.ayan beyan ortada.yaptığı büyük hizmet ortada.din düşmanları ve reziller ancak saldırırlar.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı