"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Nurlu gençler gençlik şöleninde buluştu

07 Mayıs 2017, Pazar 13:55
Risale-i Nur Enstitüsü tarafından geleneksel olarak düzenlenen Risale-i Nur Gençlik Kongresi’nin Ankara’da bu yıl 8.’si gerçekleştiriliyor. Masa çalışmalarıyla başlayan Kongre’de bugün şölen zamanı.

Risale-i Nur Enstitüsü’nce düzenlenen 8. Risale-i Nur Gençlik Kongresi bugün Ankara’da gerçekleştiriliyor. Kongre kapsamında dün gerçekleştirilen masa çalışmalarının bu yılki konusu: “Risale-i Nur’a Göre Hukukun Üstünlüğü ve Adalet Ekseninde Din-Devlet ve Cemaat İlişkileri.” 5 masa şeklinde çalışmalar yapan 150’ye yakın kız ve erkek üniversiteli öğrenci Türkiye’nin kanayan yarası “Adalet”i ele alıp, farklı açılardan tartıştılar.

5 masa halinde çalışmalar yapıldı

Masalar ve tartışılan konular ise şöyle:

1. Masa: Hukukun Üstünlüğü ve Adalet

2. Masa: Din, Devlet ve Cemaat

3. Masa: İslâmî Hizmet Metotları ve Diyanet

4. Masa: Sosyal, Kültürel Yapılar ve Hürriyet

5. Masa: İslâm Düşünce Geleneği ve Risale-i Nur

Sonuç bildirileri kamuoyuyla paylaşılacak

Masa çalışmalarında katılımcılar tebliğlerini sundu ve bu tebliğler üzerine tartışmalar yapılarak ortak bir deklarasyon üzerinde anlaşıldı.

Uzlaşılan sonuç bildirileri ise bugün Risale-i Nur Gençlik Kongresi kapsamında Ankara’da Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde kamuoyuyla paylaşılacak. Gençlerin ‘adalet’ gibi önemli bir konuda bu tarz çalışmalar yapmaları takdirle karşılanırken, günümüz sorunlarına ışık tutması bakımından çok önemli bir faaliyet olarak yorumlandı.

Şimdi  şölen vakti

Risale-i Nur Gençlik Kongresi büyük bir gençlik şöleniyle bugün devam edecek. Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde saat 14:00’da başlayacak ‘Genç Saidler Ankara’da Buluşuyor’ isimli şölende açılış konuşmasının ardından Sebahattin Yaşar bir konuşmayla katılımcılara hitap edecek. Konuşmanın ardından Gençlik Kongresi sonuçları kamuoyuyla paylaşılacak. 

Ödüller sahiplerine verilecek

Zübeyir Gündüzalp’in anlatılacağı tek kişilik bir gösterinin ardından, kum gösterisi ve tasavvufî ezgilerle katılımcılara sunumlar yapılacak. Şiir dinletisinin ardından ise daha önce birçok ilde gerçekleştirilen Risale-i Nur Yarışması ödülleri, Köprü Dergisi Makale Yarışması ödülleri sahiplerine takdim edilecek. 

HABER: SEVDE YENİ / ANKARA

Okunma Sayısı: 3157
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı