"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Paket, anayasaya aykırı

01 Mart 2015, Pazar 07:35
Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk, İç Güvenlik yasasının çok sayıdaki maddesinin anayasaya aykırı olduğuna dikkat çekti.

Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk, İç Güvenlik yasasının ülkede iç güvenliği sağlamayacağını iç çatışmalara yol açacağını söyledi. Selçuk, “Bu paketin A’dan Z’ye gözden geçirilmesi şart” diyerek, çok sayıdaki maddesinin Anayasaya aykırı olduğuna dikkat çekti. Selçuk, Samanyolu Haber’de katıldığı programda İç Güvenlik Yasası ve gündemdeki diğer konuları değerlendirdi. Selçuk, bir ülkede sürekli hukukun tartışılmasının orada bir hastalık olduğunu gösterdiğini belirterek, “Hukukun olduğu yerde hukuk hissedilmez. İşlemeyen yerde hukuk tartışılır. Türkiye’de dün de tartışılıyordu, bugün daha çok tartışılıyor” dedi.

‘İKTİDAR YASAYI YENİDEN GÖZDEN GEÇİRMELİ’

Selçuk, İç Güvenlik Yasası ile yargının yetkisinin yürütmeye verildiğine işaret ederek, şöyle devam etti: “Yargı saf dışı bırakılmak isteniyor. Bu son derece sakıncalıdır, ilerde bunun olumsuz sonuçları iktidara da yansır. Böyle bir düzenleme olmaz. Sürekli olarak hukukla oynarsanız siz de zarar görürsünüz. Bu paket A’dan Z’ye gözden geçirilmesi şart. Yürütme organı yargı organını yerine geçemez. Ne gibi çatışmalara yol açacağını kimse ön göremez. Bu yasa iç güvenliği sağlamayacak, iç çatışmaya yol açacak. Hukuk açısından bu yasaya hiçbir demokratik ülke izin veremez. Ceza yargılanmasının patronu savcıdır. Bu yetkiler valililere veriliyor.”

‘ÇOK SAYIDAKİ MADDE ANAYASAYA AYKIRI’

İç Güvenlik yasasının çok sayıdaki maddesinin Anayasaya aykırı olduğuna dikkat çeken Selçuk, “Anayasa Mahkemesi’nin önüne gider ve birçok maddesi iptale açık. Bu düzenleme delik deşik olabilir. Meclis’e yeniden düzenleme yapılabilir. Yasanın özüne bakıldığında demokrasiden geriye doğru gidiliyor.” değerlendirmesinde bulundu. Selçuk, yolsuzluk tartışmalarının ülkenin itibarini zedeleyen bir konu olduğuna işaret ederek, “Yolsuzlukların her dönemde olduğunu ve bu dönemde olduğu kadar ayyuka çıkmadığını düşünüyorum.” dedi. Selçuk, yolsuzluklarla ilgili bir makalesinin 1990’lı yıllarda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hutbede okunduğunu anlattı. Selçuk, aynı makalenin şimdi okunmasının zor olduğunu ima etti. Selçuk, basın mensuplarının terör örgütü üyesi gerekçesiyle tutuklanmasını ise sert bir dille eleştirdi. Selçuk, yurt içinde bu iddialara inanların olabileceğini ancak yurtdışında kimsenin buna inanmadığını kaydetti. 

‘KİMSE HUKUK İÇİNDE KALMIYOR’

Türkiye’de hiçbir alanda hukukun içinde kalınmadığını ifade eden Selçuk, “Hukukun dışına çıkmanın yolları aranıyor. Uygulamada bunu sık sık yaşıyoruz. Siyasette, dış politikada, iç politikada yaşanıyor. Böyle bir devlete ne içerde ne dışarıda güveniliri. Hukuk kurallarına uymayan bir devleti nerede duracağını kestiremezsiniz” diye konuştu.

Okunma Sayısı: 1195
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı