"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Papa evrim ile yaradalışı uzlaştırdı

28 Ekim 2014, Salı 19:53
Papa Françesko, hem evrim hem de büyük patlama teorisinin Katolik inancına uyabileceğini açıkladı. Papa’ya göre iki bilimsel teori de Tanrı’nın varlığının bir ispatı.

Papa Françesko, Vatikan’da bilimsel araştırmalar merkezinde yaptığı konuşmada büyük patlamanın ve evrim teorisinin Tanrı’nın var oluşuyla çelişmediğini belirtti. Papa, dünyanın kendiliğinden var olmadığını ve büyük patlamanın Tanrı'nın varlığına delil olduğunu aktardı. Françesko, açıklamalarının devamında İncil’de yer alan yaratılış hikayelerinin Tanrı ile ilgili yanlış bir izlenim verebileceği uyarısında da bulunurken "Tanrı elinde sihir çubuğu olan bir sihirbaz değildir. Sevgiyle yaratan bir yaratıcıdır." dedi.

Papa Françesko, evrim teorisinin de Tanrı'nın varlığıyla çelişmediğini belirtirken, "Doğada yaşanan evrim, yaratılışla çelişmiyor. Canlılar, yaratılmadıkları müddetçe evrim geçiremezler." dedi. İnsanın evrim teorisinde önemli bir rol oynadığını da aktaran Papa, "Tanrı insana doğadaki diğer yaratıklara kıyasla daha farklı bir görev verdi. Bu da özgürlüktür." ifadelerini kullandı.

Etiketler: papa, evrim, teori, big bang
Okunma Sayısı: 984
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı