"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şehitler Kürtçe ağıtlarla uğurlandı

05 Nisan 2016, Salı 13:01
Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik düzenlen operasyonlarda şehit olan Binbaşı Turgay Çelik ile Astsubay Selçuk Karabakla ile birlikte pusuya düşürülerek şehit edilen geçici köy korusu Adnan Durak, törenle memleketlerine uğurlandı.

Nusaybin ilçesinde düzenlenen operasyon kapsamında çıkan çatışmalarda PKK'lı teröristlerin roketatarlı saldırısında şehit olan Binbaşı Turgay Çelik, Astsubay Selçuk Karabakla ile geçici köy korucusu Adnan Durak için Mardin kent merkeziyle Kızıltepe arasında bulunan 70'inci Mekanize Tugay Komutanlığı Selen Kışlası'nda cenaze töreni düzenlendi. Törene Vali Ömer Faruk Koçak, 7'inci Kolordu Komutanı İbrahim Yılmaz, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Yeşilli İlçe Belediye Başkanı Hayrettin Demir, bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve şehit aileleri katıldı.

TERÖRE KÜRTÇE TEPKİ

Törene katılan köy korucusu Adnan Durak'ın yakınları Kürtçe ağıtlar yakarak, teröre tepki gösterdi. Vali Koçak ve 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, şehit yakınlarıyla konuşarak, teselli etmeye çalıştı. 

Tören şehitler için saygı duruşu ile başladı. Ayakta durmakta zorluk çeken şehit korucu Adnan Durak'ın annesi ve anneannesi de saygı duruşunda bulunmak istemesi üzerine kadın askerler tarafından zor ikna edildi.

Şehitlerin özgeçmişlerinin okunması ile devam eden törende konuşan Piyade Yüzbaşı Hakan Yay, "Bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla, görevlerimize daha azman bir inanç, azim ve kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.

DUAYLA UĞURLANDILAR

Şehit yakınlarının gözyaşı döktüğü törende Kızıltepe İlçe Müftüsü Masum Taşçı dini vecibeleri yerine getirerek dua okudu. Okunan duanın ardından şehit Binbaşı Turgay Çelik'in naaşı Kayseri'ye, şehit Astsubay Selçuk Karabakla'nın naaşı Nevşehir'e, şehit Köy Korucusu Adnan Durak'ın naaşı ise Nusaybin ilçesine uğurlandı.

DHA

Okunma Sayısı: 2245
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı