"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sığırcık kuşlarının göçü başladı

13 Kasım 2015, Cuma 13:20
Havaların soğumasıyla birlikte göçerler sürülerini güney bölgelere götürmeye başladı. Bu göç yolculuğunda sığırcık kuşları da koyun ve keçi sürülerinin peşinden ayrılmıyor.

Yaz mevsimini Muş'un Şenyayla bölgesinde geçiren göçerler, bölgede çetin kış koşulları başlamadan sürülerini alıp Siirt'e gitmek için yola çıktı. Koyun sürülerinin peşinden sığırcık kuşlarının göçü de başladı.

Muş merkeze 16 kilometre uzaklıktaki Boyuncuk Köyü meralarında mola veren geçerlerin sürüleriyle, binlerce sığırcık kuşu ilginç bir görüntü oluşturdu. Koyunların otladığı arazide sığırcıklar da yemlenirken, sürü sahipleri bu ilginç yolculuğu anlattı.

Şenyayla'dan gelip Siirt'e gittiklerini söyleyen Mehmet Akyan, kuşların hayvan sürüsünden hiç ayrılmadığını belirtti. Akyan, "Kuşların bizimle yolculuk yapıyor. Sürüden hiç ayrılmıyorlar. Bazı kuşlar, hayvanların sırtlarından inmiyor. Hem sürüdeki hayvanlar, hem bizler sığırcıkların bizimle birlikte göçüne alıştık" dedi.

DHA

Etiketler: muş, sığırcık
Okunma Sayısı: 10329
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı