"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Soma davası bitti: Adalet de göçük altında

12 Temmuz 2018, Perşembe 02:02
301 MADENCİNİN CAN VERDİĞİ GÖÇÜK DAVASINDA ÇIKAN KARAR VİCDANLARI TATMİN ETMEDİ.

Patron beraat etti

SOMA’DA 301 işçinin vefat ettiği maden faciasıyla ilgili olarak açılan ve 4 yıldır devam eden davada maden ocağının patronu beraat ederken, patronun oğlu olan Yönetim Kurulu Başkanına 15, Genel Müdürle Teknik Müdüre 22.5’ar, İşletme Müdürüyle teknik nezaretçiye 18.5’ar yıl hapis cezası verildi.

Gün gelir devran döner

cezaları yetersiz bulan madenci aileleri tepki gösterdi. Madenci yakınlarından Elmas Kaya “Yoksullar kaybetti, zenginler kazandı" derken, Avukat Can Atalay “Gün gelir, devran döner, bu hesap görülür. Burada herkes bunu görecek.Bu nasıl yargı?” şeklinde konuştu.

***

Adalet de göçük altında

Soma’da 301 işçinin vefat ettiği maden faciasıyla ilgili açılan davada 4 yıl sonra karar çıktı. Karara tepki gösteren madenci yakınları, “ Yoksullar kaybetti, zenginler kazandı” dedi. Avukatlar ise “Böyle bir yargı olabilir mi?” diyerek tepki gösterdi. 

Soma’da 301 madencinin vefat ettiği maden faciasıyla ilgili açılan dâvâda 4 yıl sonra karar çıktı. Maden sahibi Can Gürkan’a 15 yıl hapis cezası verilirken, şirketin eski patronu olan babası Alp Gürkan hakkında ise beraat verildi. Açıklanan kararlar dolayısıyla bazı aileler sinir krizi geçirirken, “Böyle bir yargı olabilir mi? Hesap verin” denildi.

Maden sahibi Gürkan’a 15 yıl hapis

Hakkındaki karar açıklanan maden sahibi Soma Kömür İşletmeleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan’ın “taksirle birden fazla öldürme” suçundan TCK 85/2 gereği 15 yıl ceza verilerek, tutukluluk halinin devamına karar verildi. Ayrıca Gürkan’a 3 yıl maden işletme işinden yasaklanmasına tutukluluk halinin devamına karar verildi. Genel Müdür Ramazan Doğru 22 yıl 6 ay, İşletme Müdürü Akın Çelik 18 yıl 6 ay, Teknik Müdür İsmail Adalı’ya 22 yıl 6 ay hapis, maden ocağın teknik nezaretçisi Ertan Ersoy’a da 18 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Kararlar açıklanırken, mağdur aileler tepkilerini göstermeye başladı. Bunun üzerine avukatlar ailelerin olduğu tarafa geçti. Salonda gerginlik yaşanması üzerine sanıklar salondan çıkarıldı. Bazı aileler ise kriz geçirdi. Yaşananlar üzerine duruşmaya kısa süre ara verildi. Verilen aranın ardından açıklanmaya devam edilen kararda tutuksuz sanıklardan Mehmet Ali Günay Çelik hakkında 11 yıl 8 ay hapis verilirken, Murat Bodur, Yasin Kurnaz, Hüseyin Alkan, Hilmi Kazık, Hilmi Karakoç, Mehmet Erez, Fuat Ünal ve Haluk Evinç hakkında 10 yıl 10 ay hapis cezası verildi. Maden Sahibi Can Gürkan’ın babası olan Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. eski patronu Alp Gürkan hakkında ise, beraat kararı verildi. Tutuksuz diğer 38 sanık hakkında yine beraat kararları verildi. 

Gün gelir devran döner

Cezaları yetersiz bulan madenci aileleri açıklanan kararlara tepki gösterdi. Haber Ajanslarının aktardığı bilgilere göre madenci yakınlarından Elmas Kaya da tepkisini “Yoksullar kaybetti, zenginler kazandı” diyerek dile getirdi. Avukat Can Atalay da, “Gözlerimizin içine baka baka her türlü rezilliği yaptınız. Yok öyle yağma. 4 yılda ne değişti. Duruşma salonunda her türlü pislik çevirdiler. Gün gelir devran döner bu hesap görülür. Bu devran döner. Burada herkes bunu görecek. Bu ülke ekmeğini kazanırken, katledilen işçilerin ülkesi. Böyle bir yargı olabilir mi? Gelin bize hesap verin” dedi. 

Aileler fenalaştı

Kararı duyunca fenalaşan madenci aileleri ambulanslara alındı. Cezaların taksirden verilmesi dolayısıyla avukatlar, “Karar heyetinize aittir, biz ailelerin yanındayız” diyerek ailelerin bulunduğu alana geçti. Aileler heyete tepki gösterirken heyet salonu terk etti. Heyetin salonu terk etmesi üzerine Avukat Can Atalay, “O kararı yüzümüze okuyacaklar. Buradayız” dedi. Ailelerin bir kısmı duruşma salonunun dışına çıkarak cezaların yetersiz olduğunu söyledi ve “301 kişiyi öldürdüler bunlar.” diyerek bağırdı. Haber Merkezi

 

Okunma Sayısı: 3895
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı