"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sözde öz yönetim ilanına ilişkin davada tahliye

10 Kasım 2015, Salı 23:03
Mardin'in Nusaybin ilçesinde sözde "öz yönetim" ilan ettikleri gerekçesiyle tutuklanan ve aralarında Nusaybin Belediye Başkanı Sara Kaya'nın da bulunduğu 6 tutuklu, adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Erhan Dinç, Muhsin Aksan, Salih Cebe, Sara Kaya, Sabiha Gündüz ve Zeynep Alğan ile tutuksuz yargılanan Ramazan Artan, Nazlı Duman ve Faysal Dağ hazır bulundu.

Sanık savunmalarının ardından kararını açıklayan mahkeme, tutuklu 6 sanığın da adli kontrol şartıyla tahliyesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Çıkışta gazetecilere açıklama yapan sanıkların avukatı Zuhat Bilen, tutuklu sanıkların adli kontrol kapsamında tahliyesine karar verildiğini belirterek, şunları söyledi:

"Müvekkillerimiz hakkında ilk önce Türk Ceza Kanunu'nun 302. maddesinden dava açılmıştı. Bu çok temelsiz bir suçlamaydı ve gelinen aşamada bu iddia geri çekildi. Müvekillerimizin 'örgüt üyeliği ile halkı, kin ve düşmanlığa tahrik etme" iddiasıyla yargılanmalarına devam edilecek. Fakat bunun da hiç bir temel dayanağı yok. Dosyaya ilişkin tutuklu kalmadı."

İddianame

Terör örgütü PKK/KCK'nın, 12 Ağustos'ta açıkladığı basın bildirisinde, Şırnak, Silopi ve Cizre ilçelerinin yanı sıra Mardin'in Nusaybin ilçesindeki halk meclislerinin sözde ''öz yönetim'' ilan etmeleri yönünde çağrıda bulunduğu belirtiliyor.

Nusaybin ilçesinde sözde "öz yönetim" ilan ettikleri iddiasıyla sanıklar Sara Kaya, Zeynep Algan, Muhsin Aksan, Salih Cebe, Erhan Dinç, Sabiha Akgündüz ile tutuksuz sanıklardan Ramazan Artan, Nazlı Duman ve Faysal Dağ hakkında, "devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan da 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

AA

Etiketler: mardin, öz yönetim, cizre
Okunma Sayısı: 1787
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • kubilay

    11.11.2015 08:58:37

    risale-i nur ile ilgili bu yorumum RİSALE-İ NUR'A İLİŞENLER İFLAH OLMUYOR yazısı ile ilgiliydi sehven bura geçmiş

  • kubilay

    11.11.2015 06:00:57

    vazifeli olduğum kurumun kütüphanesinde insanlarımızın istifade edebilecekleri dini neşriyat yok denecek kadar azdı.Buna mukabil gayri ahlaki eserler oldukça çoktu.Bundan hareketle İslam ümmetinin senasına mazhar olmuş dini neşriyat aldım ve kütüphaneye koydum.bunların arasında risale-i nur da vardı.Bilahare yeni asya camiasından olan yöneticileri görevden aldılar yerine gelenler kütüphanede bulunan bu eserlerden rahatsızlıklarını imaen çağırıp niyetlerini ortaya koydular.zaten akp li olan bu yöneticlere göre cemaatlere mensup olanlar iradelerini satmışlardı iradeden yoksun idiler.Sorduğumuzda verilen cevap burası resmi bir kurumdur.öyle rast gele kitap koyamazsınız.Halbuki bu eserler devletçe mahzurlu görülmeyen eserlerdi.İşte nur camiasına ve nur eserlerine ,destek verdiğiniz kişilerin bakış açısı.destek verenlere duyrulur.

  • kubilay

    11.11.2015 05:27:42

    Bırakın tahliyeyi uzun sürmez beraat ederler; Zira çözüm süreci(teröristlerin kendi devletlerini kurma ihaneti) konusunda yetkililerin tekrar terörist başı ve dış güçlerin piyonu olan siyasilerle masaya oturacaklarına dair ayak sesleri geliyor.vatan hainlerinden olan leyla zana mesmuatımıza göre yine devrede.zaten akp Van 1.sıra milletvekili olan zat seçimden sonra süreci boz dolabından çıkaracaklarını söylememiş miydi? Peki ya teröristlerin her gün akıttıkları masum görevlilerimizin masum kanı ne olacak.karnı tok olan acın halinden anlar mı?Boşuna dememişler "ateş düştüğü yeri yakar"

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı