"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şûrâsı var, kendisi yok

10 Ocak 2018, Çarşamba 17:00
Adalet Şûrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, adalet üzerine konuşmalar yaptılar.

Ama verdikleri mesajların, OHAL sürecindeki hukuksuzluklarla hiç örtüşmediği gözlendi. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Adalet Şurası yapıldı. Şurada konuşan Başbakan Binali Yıldırım,  “Yargıya olan güveni daha da artırmak ve yargılamaları hızlandırmak amacıyla bir dizi yeniliği ihtiva eden yeni bir reform paketini de yakın bir zaman içerisinde yüce Meclis’e getirmiş olacağız.’’ dedi.  Şurada konuşan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül,  “2016 yılında istinaf mahkemeleri 9 bölgede hayata geçirilmiş. Bu yıl mahkeme sayısının 15’e çıkarılması hedeflenmektedir. 2002 yılında 354 olan adliye sayısı 764’e çıkarılmıştır. 40 adliye inşaatı da devam etmektedir. Ülkemizde çok yeni olan hukuki himaye sigortasının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için çalışacağız” diye konuştu.

AA

Etiketler: adalet şurası
Okunma Sayısı: 1424
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı