"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Suriye'deki Türkmenler için dualar edildi

29 Kasım 2015, Pazar 11:05
İstanbul'un Üsküdar ilçesindeki Mihrimah Sultan Camisi'nde sabah namazının ardından Suriye'de saldırıya uğrayan Türkmenler için dua edildi.

"Gençler Türkmen mücahitlere dua için sabah namazında buluşuyor" etkinliği kapsamında camide bir araya gelen grup, namaz sonrasında "Türkmen mücahitler yalnız değildir" yazılı pankart açarak tekbir ve salavat getirdi.

"Türkmendağı yalnız değildir", "Katil Rusya, Suriye'den defol, "Katil İran, Suriye'den defol", "Katil Hizbullah, Suriye'den defol", "Katil Esed, Suriye'den defol" sloganları atan grup adına açıklama yapan gazeteci Adem Özköse, Türkmendağı'ndaki mücahitlerin Suriye'de yedi düvele karşı mücadele ettiğini söyledi.

Özköse, "Başta Türkmendağı'ndaki kardeşlerimiz olmak üzere Hama'da, Humus'ta, Halep'te cihat eden kardeşlerimizin, katil İran'a, katil Rusya'ya, katil Esed'e, katil Hizbullah'a karşı, mazlumların, mücahitlerin, onurlu, şerefli insanların, hürriyet aşıklarının yanında olduğumuzu ilan etmek için buraya geldik" diye konuştu.

Türkmendağı'nda destansı mücadele verildiğine dikkati çeken Özköse, "Bir taraftan Rusların bombardıman uçakları, bir taraftan İranlıların dünyanın dört bir tarafından getirdiği katiller, Esed'in şebbihaları, diğer tarafta ise bir grup mücahit, Türkmendağı'nı savunuyor, adeta Ümmet-i Muhammed'in tarihine altın harflerle geçecek destan yazıyor" görüşünü paylaştı.

Özköse, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz ne kadar şehitlerimiz, zulüm görenler için üzülsek de oradaki kahramanlarla, ümmetin yüzünü ağartanlarla gurur duyuyoruz. Moskova'dan binlerce kilometre uzaklıktan gelip hemen yanı başımızda kardeşlerimizi bombalama, katletme hakkını kendinde buluyorsa, bizim de bu coğrafyada yaşayanlar, hemen yanı başımızdakilerin din kardeşi  ve akrabası olarak değil bir Rus uçağını, yüzlerce Rus uçağını düşürme hakkımız var."

AA

Okunma Sayısı: 1593
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı