"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Zarrab'ı ABD'de zorlu bir yolculuk bekliyor

14 Nisan 2016, Perşembe 08:43
ABD'nin Miami şehrinde tutuklanan Reza Zerrab, New York'a otobüs ile nakledilecek. Yolculuk en az 4 gece sürecek. Bu yolculuklar oldukça yorucu, stresli ve yıpratıcı olması ile biliniyor.

ABD'nin Miami kenti havalimanından, ülkeye giriş yapmak isterken FBI ajanları tarafından gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemede tutuklanan İran asıllı Türk iş adamı Reza Zerrab (Rıza Sarraf) hakkındaki iddianame dosyasını hazırlayan New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara ile New York Güney Bölgesi Savcılık Ofisi Basın Sözcüsü James Margolin, Hürriyet'e konuştu.

ABD'de, renk, dil, din, ırk, ekonomik güce bakılmaksızın, yasalar önünde koşulsuz eşitlik, demokrasi, şeffaflık, insan hakları ile güç ve iktidarın hesap verme sorumluluğu gibi konularında çalışmalar yapan Ortak Amaç (Common Cause) adli sivil toplum kuruluşunun New York'ta University Club'da düzenlediği toplantı sonrasında konuştuğumuz James Margolin, Reza Zarrab davası ile ile ilgili çok özel açıklamalarda bulundu.

4 FARKLI CEZAEVİ

Reza Zarrab'ın New York'a nakledilmesinin 2 hafta daha sürebileceğini belirten Margolin, "Halen Miami'de tutuklu bulunan Zarrab, Amerikan Federal Güvenlik birimi tarafından otobüsle New York'a nakledilecek. Ancak otobüste başka eyaletlerdeki farklı cezaevlerine nakledilecek tutuklular da bulunacağından yolculuk süresince en az 4 geceyi farklı cezaevlerinde yatarak geçirebilecek" dedi.

Zarrab'ın New York'a gelir gelmez hakim karşısına çıkarılacağını belirten Margolin, ilk duruşmada avukatların kefaletle serbest yargılanma isteğinde bulunabileceğini, ayrıca duruşmaların en erken eylül ayında başlamasının beklendiğini söyledi.

ABD'DE TUTUKLU VE HÜKÜMLÜLERİN CEZAEVLERİNE OTOBÜSLE NAKLİ ÇOK YORUCU

ABD'de yüz ölçümü itibariyle eyaletler oldukça büyük. Karayolu ile kat edilecek mesafeler de bu yüzden çok uzak olabiliyor.

Tutuklu ve hükümlülerin farklı eyaletlerdeki cezaevlerine otobüsle nakli ise hayli zor bir yolculuk. Farklı cezavlerindeki tutukluların yer değiştirmesi amacyla yapılan bu transferler günlerce sürebiliyor.

Yolculuk sırasında infaz koruma memurları geceleri mola verip, rota üzerinde belirlenen hapishanelerde yolcularının konaklamasını sağlıyor.

Yolculuk, hem koruma memurları hem de taşınan hükümlü ve tutuklular için oldukça yorucu, gergin ve stresli olmasıyla biliniyor.

Etiketler: reza zarrab, bharara
Okunma Sayısı: 2576
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı